Later deze week guur met storm en sneeuw

Later deze week worden de bergen goed wit!

Later deze week guur met storm en sneeuw

Vandaag op de laatste dag van oktober is het al heel ander weer dan we deze oktobermaand gewend waren. Het regent deze ochtend soms flink. Ook de komende dagen blijft het sterk wisselvallig, met later deze week gure condities met storm en in de bergen sneeuw.

Vanmorgen overheerst de bewolking en valt geruime tijd regen. De sneeuwgrens ligt daarbij tussen 1600 en 1900 meter. In de loop van de dag wordt het vanuit het westen droger, en in Vorarlberg en Tirol kan zelfs de zon nog even kort doorbreken. Toch blijft het weerbeeld wat bedompt. Het wordt maximaal 10 tot 14 graden, op 1500 meter is het slechts enkele graden boven nul.

Vanavond wordt het overal droog en komende nacht breiden brede opklaringen zich uit over Oostenrijk. In de meeste dalen gaat het een graadje vriezen.

Morgenochtend is het weerbeeld vriendelijk, al komt in sommige dalen ook mist of nevel voor. Deze lossen snel op en overal schijnt geruime tijd de zon. Later op de dag raakt het bewolkt, maar het blijft droog. De middagtemperatuur ligt tussen een aangename 14 en 17 graden.

Donderdag begint vriendelijk met soms zon, en omdat er opnieuw föhn staat wordt het ook nog warm. Het wordt maximaal 15 tot 18 graden. Tijdens de middag raakt het bewolkt en de avond verloopt regenachtig. Het gaat zelfs even stormen met in de bergen windstoten tussen 90 en 120 km/u. Ook zakt de sneeuwgrens naar 1500 meter.

Vrijdag zakt de sneeuwgrens verder naar beneden, de sneeuw valt tijdens de ochtend zelfs tot 800 – 1100 meter. Zo kan er gemakkelijk een dik pak sneeuw vallen. Op de kaart hierboven kun je zien hoeveel sneeuw er precies waar valt.

Ook de dagen daarna blijft het onstuimig herfstweer, met soms storm en veel regen. In de bergen valt geregeld sneeuw.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×