Later vandaag en ook morgen buien

Zonnige Brixen gisteren

Later vandaag en ook morgen buien
Na een hele warme donderdag met regionaal veel zon volgt vandaag onstabieler weer. Nog altijd ligt Oostenrijk wel in subtropische warme lucht, maar een koufront vanuit het westen nadert. Hierdoor stijgt de kans op enkele buien.

Vanmorgen is het nog droog en wisselen wolkenvelden en zonnige momenten elkaar af. In de loop van de ochtend wordt de bewolking dikker en dikker en gaat de zon steeds vaker schuil. Ook ontstaan stapelwolken en deze stapelwolken groeien tijdens de middag uit tot enkele buien. Tijdens een enkele bui is ook kans op een klap onweer of wat hagel, sneeuw valt pas vanaf 2200 meter. Kortom een beetje zomerse buien. Daarnaast wordt het opnieuw mild, in de dalen stijgt de temperatuur naar 14 tot 18 graden.

Vanavond en vooral vannacht volgen meer buien, deze buien zijn gekoppeld aan een koufront. Hierdoor zakt de sneeuwvalgrens langzaam richting 1600 meter.

Morgen is het in vergelijking met de voorgaande dagen een stukje frisser. In de dalen stijgt de temperatuur naar maximaal 9 tot 15 graden. Daarbij wisselen enkele buien maar ook flinke zonnige momenten elkaar af. Kortom een echte wisselvallige dag. Morgenavond volgen actievere buien en zakt de sneeuwvalgrens tijdelijk naar 1300 meter.

Zondag volgt juist prachtig weer, opnieuw schijnt de zon geregeld flink. Wel trekken opnieuw velden met sluierbewolking over. De temperatuur stijgt naar 14 tot 20 graden.

Maandag en dinsdag is het opnieuw bewolkt en grotendeels van de dag regenachtig. Vanaf woensdag volgt een overgang naar een aantal mooie lentedagen met veel zon.

Jeroen Elferink

Snowworld Banner 1250 900

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...