Later vandaag lokaal zware onweersbuien

Later vandaag lokaal zware onweersbuien

Het warme en onstabiele weer zet voort. Hoewel het vandaag lange tijd echt prachtig zomerweer is, volgen later vandaag lokaal zware onweersbuien. Met name in het noorden van Oostenrijk.

Vanmorgen wisselen hoge wolkenvelden en zon elkaar af in het westen van Oostenrijk, elders is de lucht grotendeels blauw. In de loop van de dag ontstaan stapelwolken maar het blijft nog droog. Daarbij voert de zwakke zuidwestenwind vrij warme lucht aan. Het wordt 22 tot 27 graden en de lucht voelt drukkend aan. Halverwege de middag ontstaan in Vorarlberg en delen van Salzburg enkele stevige onweersbuien. Tegen de avond clusteren enkele buien goed samen en kan het lokaal in Noord Tirol, Salzburg of Niederosterreich tot noodweer komen. Tegelijkertijd blijft het nagenoeg droog in het zuiden zoals Karinthië.


Vanavond trekken de buien over de eerder genoemde gebieden. Lokaal kan het tot noodweer komen, maar er zullen ook dalen zijn die overgeslagen worden. Hou rekening met windstoten tot 100 km/u en hagelstenen. Ook wateroverlast is mogelijk.

Morgen trekken de buien nog over de oostelijke en zuidelijke deelstaten. Hier kan het ook tot zware onweersbuien komen. Elders is het bewolkt met van tijd tot tijd regen. Op de meeste plaatsen is het met 15 tot 19 graden koeler. Alleen in het zuiden en zuidoosten kan het voor de buien uit nog kortstondig flink opwarmen. Tijdens de namiddag is het alweer droog in het westen en breekt de zon geregeld door.

Woensdag volgt een alleraardigste dag. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af, het blijft droog en met 21 tot 25 graden is het aangenaam weer.

Vanaf donderdag volgt een omslag naar koeler en natter weer. De middagtemperatuur komt onder de 20 graden te liggen. Ook kan in het hooggebergte weer eens sneeuw vallen. Kortom heel ander weer.

Jeroen Elferink

Banner Pitztal

Pitztal Gletsjer Rifflsee

Pitztal Hochzeiger

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×