Later vandaag stevige sneeuwbuien


Later vandaag stevige sneeuwbuien

Het is momenteel nog vrij turbulent weer in Oostenrijk, gister viel er nog veel regen en een dik pak sneeuw in de bergen. Vandaag volgt alweer een nieuwe storing met stevige sneeuwbuien. In de dalen gaat het veelal om regen, maar in de bergen om stevige sneeuwbuien.

Vanmorgen heeft de bewolking op veel plaatsen de overhand. Enkel in Tirol en de zuidelijke deelstaten schijnt de zon af en toe. In de loop van de dag wordt de bewolking dikker en halverwege de middag volgen in Vorarlberg en Tirol stevige sneeuwbuien. Later trekken deze buien ook naar de overige deelstaten. Bij aanvang van de buien ligt de sneeuwvalgrens rond 1500 tot 1700 meter, tegen de avond vallen de sneeuwbuien tot 1000 meter. De buien gaan gepaard met zware windstoten van 70 tot lokaal 100 kilometer per uur.

Vanavond vallen eerst nog enkele buien bij een sneeuwvalgrens die steeds vaker wegzakt tot in de dalen. Echter wordt het ook snel droog en valt vrijwel in de dalen geen sneeuw van betekenis. De nacht verloopt droog met brede opklaringen. In enkele dalen ontstaat mist en het koelt af naar waarden ruim onder nul.

Morgenochtend begint met volop zon, maar ook mistbanken of nevel in de dalen. Gedurende de dag lossen mist en nevel op en schijnt de zon flink. Slechts af en toe trekken velden met wat dunne sluierbewolking over. De vorstgrens stijgt daarbij naar ongeveer 1500 meter.

Ook zondag is het prachtig kaiserwetter. De zon schijnt van vroeg tot laat, maar door een naar zuid draaiende wind wordt het wel zachter. De vorstgrens stijgt namelijk naar 2200 meter. De volledige nieuwe week blijft het zonnig weer, maar het is wel ronduit zacht. In de dalen zien we geregeld veel zon en lenteachtige temperaturen.

Jeroen Elferink

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...