Later vandaag veel regen

Imst 16 jul 2021 paraplue

Later vandaag veel regen

Het is nog even volhouden want mooi en warm zomerweer keert spoedig terug naar Oostenrijk. Maar vandaag is van zomerweer niet echt sprake, later vandaag volgt namelijk veel regen, zeker in het westen van het land.

Vanmorgen bestaat het weerbeeld uit een wisseling van wolkenvelden, enkele buien en korte zonnige momenten. Daarbij staat in eerste instantie maar weinig wind en de temperatuur stijgt nog enigszins gemakkelijk naar 17 tot 21 graden. Echter vanmiddag wordt de bewolking dikker en krijgen we de zon niet of nauwelijks meer te zien. Alleen in de zuidelijke deelstaten blijft het nog langer vriendelijk. Uiteindelijk zet regen in en zeker in Vorarlberg en Tirol volgt vanaf de tweede middaghelft veel regen. Daarbij komt het kwik al snel onder 15 graden uit en trekt de noordwestenwind aardig aan, zeker in de bergen.

Vanavond verplaatst de regen naar Salzburgerland en Karinthië, tijdens de nacht wordt het overal droog en zijn er korte opklaringen.

Morgen start met een mix van wolken en zon, in sommige dalen schijnt de zon uitbundig. Maar er komen ook restwolken voor die langzaam optrekken. Tijdens de middag kan de bewolking uitgroeien tot een enkele bui. Verder is het weerbeeld vriendelijk en wordt het warmer, 20 tot lokaal 24 graden. Dat zijn perfecte temperaturen voor buitenactiviteiten, maar vergeet niet te smeren. De zonkracht is tijdens zonnige momenten hoog, verbranden kan juist bij lage temperaturen nog sneller gaan.

Vrijdag zorgt een hogedrukgebied voor stabiel en vrij zonnig zomerweer. Enkel hogere wolkenvelden maken het de zon soms lastig. Daarbij blijft het droog en wordt het 23 tot 27 graden. Ook zaterdag start zonnig met snel oplopende temperaturen, het kan weer tropisch warm worden. Maar vanaf de tweede middaghelft stijgt de kans op regen- en onweersbuien.

Zondag verloopt wisselvallig met veel bewolking en buien, maar vanaf maandag volgt mogelijk een volle week prachtig zomerweer. Zo zijn er voorzichtige signalen voor een zonnige week met hittegolf temperaturen. Maar of het ook tot een officiële hittegolf komt? Daarvoor is het nu nog te vroeg.

Jeroen Elferink.

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×