LAWINE 11 jarige meisje en moeder dood

Lawine Gevaar

We blijven waarschuwen voor lawines. Dit keer een lawine in Italie, Sud Tirol. Het is weliswaar geen Oostenrijk maar we blijven er voor waarschuwen. In Italië is de laatste dagen ook veel sneeuw gevallen en dat is vandaag ook gebeurd aan de noordkant van de Alpen.

De lawine kwam naar beneden in Vinschgau. Moeder en dochter waren met een groep van 9 Tourer onderweg in het skigebied van Schöneben Haideralm. Men was buiten de piste onderweg toen een lawine los kwam.

Moeder en dochter kwamen in de lawine terecht en de overige 7 mensen niet. De leden van deze skigroep hebben naar alle waarschijnlijkheid zelf de lawine doen afgaan.

Wij willen nogmaals benadrukken blijf echt de komende dagen op de piste. Het heeft erg gewaaid, sterker nog er stond een storm en met de hoeveelheid sneeuw die in het hooggebergte is gevallen zijn dat de ingrediënten om lawines te laten afgaan. Wees verstandig en denk na…

Klein wintersport

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht