Lawine 46-jarige in Pitztal vermist

Kaprun Kitzsteinhorn Lawinebord

Lawine 46-jarige in Pitztal vermist, zoekactie zondag opnieuw afgelast

Zaterdagmiddag brak er onder de Rappenkopf in het Pitztal een lawine uit, waarbij vermoedelijk een 46-jarige toerskiër bedolven werd. Ook zondag was de zoekactie geen succes. De zoektocht zal de komende dagen worden voortgezet.

Zaterdagmiddag ontving de Tiroler Bergreddingsdienst een noodoproep. Bij de Arzleralm op de Rappenkopf in de gemeente St. Leonhard vond een lawine plaats. Een toerskiër ontdekte een ski-klim die naar de lawinekegel leidde en sloeg alarm.

Het bergreddingsteam Innerpitztal, dat zaterdag met Libelle Tirol (helikopter) naar de plaats van het ongeval is gevlogen, gaat ervan uit dat er iemand onder de lawine zou moeten liggen.

Volgens de eerste informatie van de politie gaat het vermoedelijk om een ​​46-jarige Oostenrijker die zaterdag rond 08.30 uur richting Arzler Alm of Rappenkopf vertrok en niet meer terugkeerde.

Zaterdag werd de zoekoperatie rond 18.45 uur afgelast vanwege het toenemende lawinegevaar. De zoektocht naar het begraven slachtoffer werd zondag om 9.00 uur hervat en om 13.15 uur zonder resultaat afgeblazen. De man kon niet meer gevonden worden. Volgens de politie wordt de zoektocht naar de man “de komende dagen” voortgezet.

Het zoeken in de lawinekegel, die zo’n 1.000 meter lang, 300 meter breed en zo’n tien meter diep is, kost volgens de politie veel tijd. Talrijke hulpdiensten van het bergreddingsteam Innerpitztal, evenals andere troepen van verschillende bergreddingscentra in het district Imst, doorzochten de gebieden met drie hondengeleiders. Ook de helikopters Libelle Tirol en Alpin 2 waren in gebruik. Volgens de politie waren zondag in totaal 70 mensen betrokken bij de zoekactie.

Zaterdag was er een groot lawinegevaar (waarschuwingsniveau 4) als gevolg van sneeuwval en harde wind. De verwachting is dat het lawinegevaar afneemt; de lawinewaarschuwingsdienst heeft het beoordeeld als waarschuwingsniveau 3.

RIP, maar dit is nog geen vrijbrief om je te melden buiten de pistes of als toerskier toch maar even het gevaar te gaan opzoeken.

Één ding weten we zeker we staan aan het begin van een lang winterseizoen en dit zal zeker niet de laatste zoekactie zijn, helaas…

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Snowworld Banner 1250 900

SnowWorld Kerst 1250x900

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×