Lawine bij de Venet, 14 jarige overleden

Lawine

Lawine bij de Venet, 14 jarige overleden

Helaas is het vandaag toch weer gebeurd….een lawine. Deze lawine deed zich voor bij de Venet en dat ligt in de buurt van Zams. Vijf jongeren zijn gered, van wie twee gewond. Helaas kwam alle hulp te laat voor een 14 jarige jongen. Hij werd volledig begraven door de lawine en kon pas na ongeveer een uur worden gevonden.

Aan de noordkant van de Venet bij Zams heeft dit tragische lawine-ongeluk plaatsgevonden. Een 14-jarige wintersporter kwam daarbij om het leven ook raakten twee anderen gewond. Drie andere mensen raakten niet gewond.

Volgens de politie was het groepje van zes rond 12.00 uur een steile helling in het open skigebied bij de Weinberglift opgegaan toen de sneeuwplaat, die zo’n 70 tot 80 meter breed en 200 meter lang was, loskwam.

De dodelijk gewonde Oostenrijker werd volledig begraven en werd pas na ongeveer een uur gevonden op een diepte van ongeveer anderhalve meter. Voor hem kwam elke hulp te laat. De twee gewonde jongeren waren gedeeltelijk begraven, ze hadden zich bevrijd uit de sneeuwmassa. De andere drie mensen werden niet begraven.

De jongeren zouden geen lawinezoekapparatuur bij zich hebben gehad, wat het zoeken bemoeilijkte. Ongeveer 100 bergredders met speurhonden, twee helikopters met spoedeisende hulpartsen en een politiehelikopter waren aanwezig.

Jochberg Gauxjoch Lawine Stufe 1

Bron: Tiroler Tageszeitung

In2sportbrands Winter banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Ski Outlet Logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...