Lawine zorgt weer voor een dodelijk slachtoffer

Helaas is er weer een dode te betreuren. Dit keer gebeurde het in de Lienzer Dolomieten. De Lienzer Dolomieten liggen toch redelijk zuiden in Oostenrijk en we dachten ook dat daar toch beduidend minder sneeuw was gevallen dan in de Noordalpen.

Toch is er een lawine naar beneden gekomen. Het gebeurde zaterdagmiddag rond de klok van 3 uur. Een 67 jarige man is hierbij om het leven gekomen. De man komt ook uit de omgeving en was met een begeleider onderweg. De twee mannen waren aan het touren. Vlak voordat ze op de top zouden uitkomen ging het mis. Een lawine kwam naar beneden. De twee mannen zijn door de lawine meegesleurd.

De 42 jarige begeleider kon zich nog aan een rots vasthouden en kon zich zelf bevrijden uit de sneeuwmassa. Middels apparatuur kon de man de 67 jarige vinden en kon hem uitgraven…..helaas kwam deze hulp helaas te laat. De man was reeds overleden…. RIP

Blijf de komende dagen zeker op de pistes. Mensen die gaan touren…stel het nog even uit. De sneeuw van vorige week moet zich nog “zetten” en de lawine ligt altijd op de loer.

Jochberg Gauxjoch Lawine Stufe 1

Instagram Banner

Ski Outlet Logo

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...