Lawine door dorp in Sud Tirol

Lawine door dorp. De afgelopen dagen is er waanzinnig veel neerslag gevallen aan de zuidkant van de Oostenrijkse Alpen. In Sud Tirol is er vanochtend zelfs een lawine door het dorp gekomen.

Vanochtend rond 9 uur is er door het dorp Martell (Sud Tirol) een lawine gegaan. Daar zijn beelden van (zie hieronder)

Gelukkig is de lawine niet in volle vaart door het dorp gegaan. Helaas zijn er wel enige huizen beschadigd. In dit dorp wonen circa 850 mensen. Volgens de berichten zijn er gelukkig geen gewonden gevallen.

Al dagen sneeuwt het in dit gebied en vanaf zaterdagavond kun je het kenmerken als zware sneeuwval. Er is weer een halve meter aan sneeuw gevallen en tot de avond kan men regionaal rekenen op één meter neuschnee. De lawinesituatie is daardoor erg hoog.

Laten we hopen dat de situatie aldaar zich gaat ontspannen.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy, Bandana verdienen van FANtastisch Oostenrijk?

We hebben een aantal Buffy’s of Bandana’s beschikbaar. Mocht het koud weer zijn tijdens jouw wintersport dan is het dragen van zo’n buffy best comfortabel. Maar wil je er een bandana van maken dan kun je dat ook doen. Maar zo’n Buffy van FANtastisch Oostenrijk kun jij ook krijgen of verdienen. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.

Maak een leuk bericht (max 300 woorden) of verzorg een mooie update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op info@fantastischoostenrijk.nl . Voeg nog wat foto’s en of een video toe. Jouw bericht mag overal overgaan. Mooiste lift, afdaling, goed restaurant, skischool etc. Wil je graag zo’n Buff ontvangen dan weet je wat je moet doen… en jouw bericht wordt uiteraard dan ook nog gepubliceerd op FANtastisch Oostenrijk.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht