Lawine eist weer een mensen leven

Lawine Ki West 25 december 2023

ter illustratie

Lawine eist weer een mensen leven

Eén persoon kwam zaterdagochtend om het leven bij een lawine in de gemeente St. Sigmund im Sellrain. Het werd begraven door sneeuwmassa’s op de Gaiskogel. Dit ligt in de Stubaier Alpen op 2.820 meter

Het zou gaan om een vrouw die bij het ongeval om het leven kwam . zij was een toerskister uit Duitsland

Om 11.46 uur ging het lawinealarm af. Er werd een zoekactie gestart waarbij een helikopter en hondenbegeleiders betrokken waren. De persoon werd aan het begin van de middag in de sneeuw gevonden, maar helaas kon alleen dood worden vastgesteld.

Het lawinegevaar in Tirol werd zaterdag geclassificeerd als matig (waarschuwingsniveau 2), maar volgens de waarschuwingsdienst konden mensen, vooral op grote hoogte, al een lawine  veroorzaken. In de loop van de dag werden meerdere lawines gemeld waarbij ook wintersporters werden getroffen. Bijvoorbeeld op de Kraspesspitze (2.953 meter) in het Sellraintal. Drie wintersporters werden hier gegrepen door een lawine.

Volgens de eerste informatie konden ze zichzelf bevrijden. Een toerskiër was eerder ook in een lawine terecht gekomen op de Alples-Pleis-Spitze (2.648 meter) in de gemeente Kaisers (Lechtaler Alpen). De gewonde wintersporter werd door zijn college uitgegraven.

Na 14.00 uur werden nog meer lawines gemeld in het Kaunertal en Neustift im Stubaital. Maar niemand kwam in een lawine terecht.

Wij vinden het vreemd dat het lawine niveau 2 is. Boven de 2000 meter is de laatste week best wat sneeuw gevallen… met de storm die in de bergen heeft gestaan is de situatie er niet beter op geworden…. Maar dit geheel terzijde.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×