Lawine Fieberbrunn 19 jarige zwaar gewond

Fieberbrunn

Een 19 jarige snowboarder is woensdag, 6 december 2017, in een lawine terecht gekomen.

Wij waren er al bang voor dat er ergens weer een lawine naar beneden zou komen. Na de sneeuwval van afgelopen weken kon je er eigenlijk op wachten.

Het gebeurde boven het bergstation Reckmoos. De Duitse wintersporter werd circa 50 meter meegesleurd en is tegen een lawinehek gedrukt. Omdat hij slechts gedeeltelijk onder de sneeuw lag begraven kon hij zich vrij snel bevrijden en de hulpdiensten alarmeren. Na de eerste zorg werd de 19-jarige naar de kliniek in Innsbruck overgevlogen. Later bleek dat hij ernstig letsel had aan de wervels.

Westendorf

Westendorf

Ook in Westendorf was het raak. Om half 3 is daar ook een lawine afgegaan. Een 56 jarige skiër uit Duitsland heeft ervoor gezorgd dat een lawine ontstond.

40 meter is de man meegesleurd maar zijn lawineairbag bracht redding. De man kon zich zelf bevrijden en had geen blessures. Wel moest de man met een helikopter naar beneden omdat hij 1 ski kwijt was en kon dus ook niet meer verder.

Wij roepen altijd op. Wees voorzichtig. Zeker naar vers gevallen sneeuw. Morgen is weer een mooie dag maar blijf op de pistes en dat raden wij ook zeker voor volgende week aan. Komend weekend komt er wederom sneeuw en dat maakt de situatie er niet veel beter op.

 

Ski Outlet Logo

(Visited 174 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

1 reactie

  1. Dani schreef:

    Doe zelf een test om te kijken of je veilig de poeder in kan.

    http://www.snowsafety.nl/quiz/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.