Lawine Grossglockner 1 dode en 1 persoon nog vermist

Lawine Tirol

Je kan er eigenlijk je klok op gelijk zetten. Lawines!!! De laatste week heeft het gesneeuwd, gestormd en op sommige plaatsen ook geregend. De sneeuw heeft zich nog niet helemaal gezet en dat betekent dat er lawines naar beneden komen. Wij vinden het onvoorstelbaar dat er mensen ondanks alle waarschuwingen gewoon buiten de pistes gaan.

In Kals en dat ligt bij de Grossglockner is een 25 jarige Duitser om het leven gekomen door een lawine. Naar nog een persoon wordt nog gezocht. Ook in een ander skigebied was het raak. In Kuhtai kwam ook een lawine naar beneden en die ging voor een deel de piste op. Ook dat kan dus gebeuren.

Bij Kals waren er 2 jonge Duitsers buiten de pistes aan het skiën. Deze beide mannen zijn in de namiddag als vermist opgegeven. Rond dezelfde tijd dat deze melding kwam hadden lokale inwoners een lawine spoor gezien. Men had apparatuur om een lawinepieper signaal op te vangen. De lawinepieper sloeg aan en men is gaan graven

De bergrettung werd natuurlijk meteen gealarmeerd. De bergrettung kon uitsluitend berg op te voet vanwege het slechte weer. Op ongeveer 1 meter diepte werd de jonge Duitser gevonden. Er is nog gereanimeerd maar helaas mocht dit niet baten.

Naar de vriend wordt nog gezocht. We vrezen het ergste.

Ook in Kuhtai een lawine

Vanmiddag kwam er ook in Kuhtai een lawine naar beneden. Twee personen kwamen er voor een deel onder maar konden gered worden. Het was niet duidelijk of er nog meer mensen onder de lawine waren gekomen. Ruim 120 mensen werden ingezet om de lawine af te zoeken naar andere slachtoffers.

Is het verstandig om buiten de pistes te skiën met deze omstandigheden? Daar gaan wij het antwoordt maar niet meer opgeven.

Lawine Gevaar

Ski Outlet Logo

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...