Lawine in Hoch Fügen op de Piste!

Lawinebord Pitztal

Het Zillertal wordt geteisterd door pech de laatste week. Eerst de brand bij een dalstation in Hoch Fügen. Aansluitend de lift waarbij door de harde wind 5 gondels tegen elkaar zijn gebotst en nu een lawine. Allemaal zaken waar je nu niet veel aan kan doen.

We hadden het van de week al geschreven. Na zoveel sneeuw die er is gevallen in het hooggebergte is het wachten op de 1e lawine, en die is ook gekomen.

Drie personen zijn onder de lawine terecht gekomen. Gelukkig kunnen ze het allemaal levend na vertellen. Het vreemde is wel dat de lawine een blauwe piste is opgekomen. 1 persoon kwam volledig overigens onder de sneeuwmassa terecht, de andere 2 gedeeltelijk.

Rond 10 uur in de ochtend net onder het bergstation van de 6 zitslift Waidoffen ging de lawine naar beneden. Ondanks dat er borden stonden om NIET buiten de piste te gaan skiën is dit toch gedaan door 6 skiërs. De lawine ging af en een deel daarvan kwam op piste nr 11a terecht.

Twee personen zijn vervolgens naar het ziekenhuis gevlogen. Ook vervelend was dat een skiër wilden helpen en is daarbij zo ten val gekomen dat hij ook met de reddingshelikopter naar het ziekenhuis is gevlogen.

Lawine Stufe 5

Wij blijven roepen blijf na een sneeuwdump toch even op de pistes. De sneeuw moet zich nog zetten. Doe je het niet dan….. en afgelopen dagen was het nog lawinestufe 4 op een schaal van 5. Weet wat je doet!

Helikopter

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...