Lawine in Kirchberg, skiër kon zichzelf bevrijden

Kirchberg Kitzbühel Fleckalmbahn

De oude Fleckalmbahn met daaronder de Fleckalm piste

Lawine in Kirchberg, skiër kon zichzelf bevrijden

Het gebeurd niet vaak dat we lawine nieuws hebben vanuit Kirchberg in Tirol. De afgelopen dagen is er een behoorlijke hoeveelheid aan sneeuw gevallen en dan lokken de maagdelijke niet geprepareerde pistes.

Een skiër en een snowboarder waren onderweg op een afgesloten piste waar plots een lawine afging. De skiër werd door de lawine meegenomen en kon zich gelukkig zelf bevrijden. Beide mannen zijn ongedeerd.

De twee wintersporters hadden woensdagochtend  pech in het skigebied Kirchberg. De skiër en snowboarder  bevonden zich rond 11.00 uur op de Fleckalm-piste, die al weken was gesloten en niet meer geprepareerd was.  Ze staken een helling over toen er een stuk sneeuw boven hen loskwam.  De 33-jarige skiër werd ongeveer 50 tot 60 meter meegesleurd door de lawine. De skiër kon zich redden door krachtig met zijn armen te roeien en kon zich hiermee bevrijden. Hij bleef ongedeerd. De snowboarder werd niet meegenomen door de lawine. De lawine was  ongeveer 300 meter lang.

Bron: Tiroler Tageszeitung 

Fleckalm Kirchberg

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht