Lawine in Pitztal en Stubaier Gletsjer

Lawinepaal Lawine Stufe 1

Lawine in Pitztal en Stubaier Gletsjer

Pitztal, vier gewonden na lawine

Tijdens een lawine in het Pitztal zijn vrijdagmiddag vroeg vier mannen, die op weg waren om te gaan ijsklimmen, getroffen door een lawine en zijn gewond geraakt. Nadat ze waren gered, zijn ze volgens de politie naar het ziekenhuis gebracht.

Ze waren met z’n vieren rond 13.00 uur nog in het dal om te gaan ijsklimmen. Tijdens een oversteek ontstond er een lawine die alle vier de mannen trof. Volgens de politie ging het om een ​​natte sneeuwlawine die niet door de vier mannen was veroorzaakt. De mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Lawine op de Stubaigletsjer

Kort daarna, rond 13.30 uur, vond er een lawine plaats buiten de pistes op de Stubaier gletsjer. Een man en daarna een vrouw gingen een steile helling af. Vervolgens brak er een sneeuwplaat af. De vrouw kwam gedeeltelijk onder de lawine terecht. Beide zijn uiteindelijk ongedeerd gebleven.

Verse sneeuw en wind

Nadat het lawinegevaar de afgelopen weken relatief laag was, zorgde een combinatie van verse sneeuw en wind sinds het midden van de week ervoor dat het gevaar in Tirol vrijdag steeg naar niveau 3 op de vijfdelige schaal. Volgens het lawinerapport zijn de omstandigheden voor toeren en freeriden “soms ongunstig” – zelfs individuele, middelgrote spontane lawines kunnen niet worden uitgesloten.

Wij vertalen dit als blijf thuis of anders op de piste blijven…. Wel zo veilig.

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×