Lawine in Schwendau zoektocht naar mogelijke slachtoffers

Lawine gevaar Choralpe Kandleralm

Lawine in Schwendau zoektocht naar mogelijke slachtoffers

Het kon ook absoluut niet uitblijven.  Afgelopen week is er bijzonder veel sneeuw gevallen aan de noordkant6 van de alpen in Oostenrijk. Het gevaar van lawines ligt op de loer en dat zal de komende dagen ook wel weer een thema zijn.

Een lawine is afgegaan in het buiten het skigebied en spreidde zich uit op een gesloten helling. Een zoekactie werd gestart toen er sporen naar de lawine leiden.

In het skigebied van de Mayerhofner Bergbahnen is donderdag een lawine afgegaan in het open skigebied boven het Tappental. Rond 09.30 uur is er een lawine afgegaan, de uitlopers hiervan verspreidden zich uit op de rode helling nr. 13 (afdaling Tappental). Dit alles gebeurde in de gemeente Schwendau. De piste was voor aanvang van het skiën al afgesloten vanwege lawinegevaar.

Volgens de eerste informatie kunnen slachtoffers niet worden uitgesloten vanwege een ingangsspoor in de lawinekegel. Medewerkers van de Mayrhofner Bergbahnen gingen direct op zoek naar mogelijke slachtoffers. Op dit moment is er nog niemand gevonden en laten we hopen dat er ook niemand onderligt.

Kijk dus uit als je komend weekend weer de piste op gaat. Het wordt ook beter weer en dan zien die maagdelijke pistes er natuurlijk FANtastisch uit. Een lawine kan zo ontstaan… uitkijken dus.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Lawine Scheuren

Cityhouse Flipside Groot Banner

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht