Lawine Kals bij Grossglockner beschadigt Liftpaal

Lawine Kals Grossglockner

Lawine Kals bij Grossglockner beschadigt Liftpaal. Een lawine bij Kals (Grossglockner) in Osttirol is afgegaan en heeft een lift paal behoorlijk beschadigd.

De zware sneeuwval in Osttirol laat nu ook zijn sporen achter als het om een lawine gaat. Een liftpaal werd door een lawine geraakt en raakte beschadigd. De lift blijft dicht de komende tijd. Het is gebeurd bij de gondelbahn van Kals en dan sectie 2 direct achter het middenstation.

De liftpaal staat wat uit het lood en dat komt natuurlijk door de enorme massa sneeuw die daar tegen aan is gekomen. De schade staat nog niet in zijn geheel vast maar zal zeker aanzienlijk zijn.

Skiopening Kals niet in gevaar

Het skigebied gaat gewoon op 6 december 2019 open zoals ook gepland is. De beschadigde lift zal dan nog niet draaien op dat moment. Het fundament ligt nog onder een enorme bult met sneeuw en zal door wat shovels vrij gemaakt moeten worden. De verwachting is dat alles weer gerepareerd is voor de Kerst.

PS elders was er vandaag ook nog een lawine afgegeaan die ook een lift had beschadigd. Dit gebeurde op de Stubaier Gletsjer. Mocht je dit hebben gemist dan kun je dat HIER nog eens nalezen en bekijken.

Banner Indoor Ski & Snowboard Zaanstad

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...