Lawine man dodelijke verongelukt in Tux

Jochberg Gauxjoch Lawine Stufe 1

Je kon er eigenlijk op wachten. Een lawine met dodelijke afloop. Dit keer was het in Tux waar het drama voltrok. De skiër werd buiten de piste door een lawine van circa 80 meter breed meegenomen. Reddingsdiensten konden alleen nog maar de dood vaststellen toen ze de man vonden.

Donderdag in de voormiddag is het helaas gebeurd in Tux in het Zillertal. Deze week is Zillertal erg in het nieuws maar we zullen maar niet meer ingaan op wat daar allemaal is gebeurd (Murphy’s Law) Dit soort zaken kunnen namelijk overal voorkomen.

Wat is er precies gebeurd. Een skiër was zijn ski verloren en is deze gaan zoeken buiten de piste. Tijdens zijn zoektocht kwam er net een lawine naar beneden. De man werd meegenomen door de 80 meter brede lawine. Helaas met fatale afloop. Identiteit is nog niet bekend. RIP

Lawine Stufe 5

Hoog lawine gevaar

Momenteel is de situatie als het om lawine waarschuwing gaat erg kritiek. Bij Tux was het Stufe 3 op een schaal van 1 t/m 5 (5 is het hoogste gevaar) Wie op dit moment buiten de pistes skiet kan heel makkelijk een lawine laten afgaan. Gezien het weer de komende dagen gaat er nog geen verbetering komen in deze situatie. Wij adviseren zoals altijd. Blijf nog even op de piste. Daar is het de eerste komende dagen veel veiliger.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...