Lawine Mölltalergletsjer twee skiërs onder de sneeuw

Kaprun Kitzsteinhorn Lawinebord

Lawine Mölltalergletsjer twee skiërs onder de sneeuw

Er is een grootschalige reddingsoperatie vanmiddag aan de gang op de Mölltalgletsjer in Karinthië. Dit naar aanleiding dat er twee skiërs door een lawine zijn meegenomen. Volgens de eerste informatie zouden de twee skiërs onder de lawine terecht zijn gekomen.

Zondagmiddag vond er een lawine plaats in het skigebied “Mölltaler Gletsjer”. De medische noodhelikopter RK-1 van ARA Flugrettung, de politiehelikopter Libelle en de ÖAMTC-helikopter waren in actie. Volgens de eerste informatie, die nog steeds onzeker is, werden twee skiërs buiten de piste getroffen door een lawine en begraven, aldus de luchtreddingsdienst van ARA. Eén persoon is al gered en is ter plaatse gereanimeerd door de spoedarts.

Hoe het met de tweede persoon is is nog niet duidelijk. Hopelijk wordt deze skiër ook gevonden.

Ieder jaar gebeurd het en je kunt je klok er op gelijk zetten. Na zware sneeuwval wil de echte waaghals toch echt buiten de piste spelen….ook al zou je de dood tegemoet gaan. Je vraagt je soms echt af of ze ook hersens bij de geboorte hebben mee gekregen (dit gaat dan met name over buiten de pistes skiën) Ja wij zetten dit redelijk scherp neer omdat het ieder jaar het zelfde liedje is. Je kunt nog zogenaamd professioneel zijn maar ook professionele waaghalzen komen jaarlijks om bij dit soort acties. Zetten het leven op het spel van de bergrettung, politie en welke instanties dan ook…. Maar genoeg hierover…. Er zullen vast nog vele ongevallen zich voor gaan doen deze winter en wij blijven waarschuwen ook al is het soms praten of in dit geval publiceren voor dovemans oren…. Dat geldt ook voor alle andere media die hiervoor waarschuwen.

skioutlet 2022 grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×