Lawine neemt Skitourer mee in Stubaital

Lawine

Lawine neemt Skitourer mee in Stubaital. Er zijn wat meer vrijheden in Oostenrijk en dat betekent dat je weer mag touren, uiteraard met wat restricties maar het mag wel. Dus krijgen we ook in deze tijden weer te maken met lawines.

Een lawine is afgegaan in het Stubaital. Zondagochtend rond 9:30 uur gebeurde dit net ten oosten van de Daunkogel. Een groep skitourers heeft zich nog net kunnen redden toen een lawine voorbij kwam. Een andere skitourer (58 jaar) die ook in de buurt was werd gegrepen door de lawine en belandde onder de sneeuwmassa.

De groep van 4 mensen zijn snel de man gaan uitgraven en kwam er zonder kleerscheuren van af. Na deze berging van de man zetten iedereen toch de tour door …

Maar wat gebeurde er… er waren ook tourers die van een afstand eea hebben zien gebeuren en hebben de reddingsdiensten ingeschakeld. De medische helikopter doorzocht vervolgens de lawinekegel. De 5 tourers die er bij waren geweest werden opgezocht en zij gaven vervolgens aan dat er niemand meer onder zou liggen.

De lawine was ongeveer 100 meter breed en 260 meter lang. Iedereen was voor de rest uitgerust met de juiste noodapparatuur.

Hopelijk de komende tijd minder van dit soort berichten maar dat valt niet uit te sluiten nu vele mensen weken deze sport niet hebben kunnen uitoefenen.

Stubaier Gletsjer

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...