Lawine-ongelukken in Sellrain (Innsbruck-Land)

Lawinestufe 3 28 december 2019 Kitzbühel

illustratieve foto van een Lawine paal

Lawine-ongelukken in de Sellrain (omgeving Innsbruck-Land) op de Rosskogel

In het gebied van de Pforzheimer Hütte werden twee toerskiërs meegesleurd door een lawine. Een 29-jarige is gewond geraakt omdat hij echt probeerde uit te wijken van deze lawine.

In het district Innsbruck-Land hebben zondag twee lawine-ongelukken plaatsgevonden tijdens skitochten. Rond 9.00 uur bevond zich een groep van vijf personen in het gebied van de Pforzheimer Hütte in de gemeente St. Sigmund im Sellrain. Op de klim naar de “Breite Scharte” was er een lawine afgegaan boven de groep. Twee Duitsers (34 en 35) werden weggevoerd en kwamen onder de lawine te liggen. Terwijl een van de twee slechts gedeeltelijk bedolven was onder de sneeuwmassa’s, staken alleen de ski’s van de ander uit de lawinekegel.

De andere drie tourpartners konden hun collega snel lokaliseren. Deze lag op ongeveer anderhalve meter diep en kon met behulp van een lawinepieper relatief snel gelokaliseerd worden.

De 34-jarige werd met een noodhelikopter naar de kliniek in Innsbruck gevlogen voor medische onderzoek. Het tweede lawine-ongeval vond omstreeks 14.00 uur plaats in de noordelijke kant van de Rosskogel in de gemeente Oberperfuss. Een 29-jarige Duitser, die met twee vrienden onderweg was,  skiede vanaf de top een geul in toen na ongeveer 200 meter een sneeuwplaat loskwam.

Toen hij merkte dat er een lawine ontstond, zwenkte hij meteen naar rechts, maar viel en raakte gewond aan zijn linkerknie. De relatief kleine lawine heeft hem niet te pakken gekregen. De man is met de politiehelikopter gered en vervolgens ook naar de kliniek van Innsbruck gebracht.

Nogmaals voor de mensen die beginnen over teveel ongelukken. Deze ongelukken gebeuren ieder jaar en dit jaar zijn er zeker niet meer dan in het verleden. Dit komt ook dat er niet heel veel sneeuw is gevallen deze winter. Maar lawines komen ieder jaar naar beneden. Wij proberen middels deze berichten gewoon te waarschuwen dat het niet altijd veilig is.

Lawine Sellrain

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...