Lawine op de Zuckerhütl in het Stubaital

Foto's vanuit FO Stubaital @Theo Spin

Foto’s vanuit FO Stubaital @Theo Spin

Lawine op de Zuckerhütl in het Stubaital

Het seizoen is nog jong maar de eerste lawines zijn weer gemeld zo nu ook op de Zuckerhütl in het Stubaital, gelukkig geen slachtoffers. De hoeveelheid sneeuw dat de afgelopen dagen gevallen is trok op zondag massa’s skitoeristen naar de Tiroolse bergen. Zo ook een groep Duitsers die in Innsbruck studeren. Zij stonden op het punt om aan de noordkant van de Zuckerhütl hun sporen te trekken in de sneeuw. De voorlaatste van hen, een 26 jarige Duitser, veroorzaakte rond 14:00 uur op ongeveer 3400 meter een lawine. Gelukkig kwam hij niet onder de sneeuwmassa terecht en kan hij het gelukkig navertellen. De jongen veroorzaakte een lawine van 200 bij 300 meter aldus de bergreddingsdienst in Neustift.

Twee  klimmers die ook toevallig in de buurt waren hadden veel geluk, de sneeuw kwam een paar meter voor hen tot stilstand, de lawine die behoorlijk groot was .. was vanuit het dal te zien.

Reddingsactie

In de eerste berichten werd gemeld dat er iemand was bedolven onder de lawine. Een twintigtal mensen die zich in de directe omgeving bevonden waren al voordat de reddingswerkers er waren begonnen met zoeken naar een mogelijk slachtoffer. Er werd door diverse instanties gewerkt aan een redding zo waren aanwezig: een politie helikopter, twee medische noodhelikopters, het bergreddingsteam Neustift en het bergreddingsteam Vorderes Stubaital.

Uiteindelijk werd de reddingsactie rond 16:30 uur beëindigd, met als goede nieuws geen slachtoffers.

Zuckerhütl

De Zuckerhütl is met zijn 3507 meter de hoogste berg van de Stubaier Alpen, ondanks dat de berg aan het einde  ligt van het dal is het al vanaf het begin van dezelfde dal te zien.

Bron: orf.at, tt.com, Tirols Wetter und Infodienst.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen we hoe je deze buffys kunt bestellen.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht