Lawine op de Hohe Salve

Lawine op de Hohe Salve

Lawine Hohe Salve

Lawine op de Hohe Salve. Na de gevallen sneeuw van de afgelopen anderhalve week kon het niet uitblijven. Een Lawine. Ook vraag je je zelf af waarom gaan deze mensen buiten de piste en dan met name op dit stuk. Is redelijk stijl, kaal en staat bekend dat er lawines voorkomen. Maar op bovenstaande foto is te zien dat het gaat om een stuk richting de Foischinglift van Hopfgarten. Daar ligt ook een mooie wal die eventuele lawines opvangt zodat de sneeuw niet op de piste terecht komt. Overigens vragen wij ons af of deze wal het wel houdt als er een paar meter sneeuw ligt en naar beneden komt. Maar het is nog niet voorgekomen en we hopen ook dat het zo blijft.

Twee mannen gingen op zondagochtend toch vanaf de Hohe Salve (off piste) naar beneden en hebben zelf de lawine veroorzaakt.

Beide zouden door de lawine meegenomen zijn maar achteraf bleek het gelukkig maar om 1 persoon te gaan. De ander heeft zich zelf in veiligheid kunnen brengen. Een lawinehond heeft de man gevonden. De onfortuinlijke man heeft circa 30 minuten onder de sneeuw gelegen en dat had ook heel anders kunnen aflopen. De man was snel weer bij kennis en heeft bijzonder veel geluk gehad. Hoe het verder met zijn gezondheid is ?is niet bekend. Ook waren de mannen NIET met lawinepiepers op weg.

In Tirol geldt op dit moment nog een groot lawine gevaar.

Lawine Hohe Salve

Bron: Tiroler Tageszeitung

Ski Outlet logo 284 254                     Online Skishop.nl

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht