Lawine springstof niet ontploft en is nu zoek

Lawine gevaar

illustratieve foto

Lawine springstof niet ontploft en is nu zoek

Na een mislukte inzet van lawine springstof waren 2 “explosieven” kwijt geraakt. Na het plaatsen van de explosieven ging de lawine vanzelf af en werden de twee explosieven meegenomen door de lawine. Één explosief is gevonden onder de lawine en de andere wordt nog steeds vermist.

Men wilde in een deel van het gebied Silbergrabens in Vordernberg (Leoben, Steiermark)) een lawine tot ontploffing brengen. Maar voordat men de springladingen tot ontploffing wilde laten komen kwam de lawine al naar beneden. Vlak ervoor had men de springladingen gedropt op deze helling.

De ene springlading is nog gevonden maar de andere is verdwenen en ligt onder deze sneeuwmassa.

Er ging later nog een lawine naar beneden en ging over de eerste lawine heen zodat het ontbrekende explosief nog verder werd begraven.

Omdat het niet bekend is of het explosief nog zou kunnen ontploffen  is een groot gebied afgezet.  De politie kwam met de volgende mededeling “Er is waarschijnlijk een gevaarlijk object in het gemarkeerde gebied van het Weidtal, daarom heeft de districtsautoriteit van Leoben de toegang bij verordening verboden”.

Helikopter in gezet

De Alpenpolitie bekijkt de situatie in het gebied en er is ook een helikopter ingezet. Experst zijn aanwezig om het explosief op te sporen. De politie adviseert het gebied absoluut te mijden!

Oostenrijkse Winkel grote banner

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...