Lawine St. Anton noodlottig voor 58-jarige man

Lawinestufe 3 28 december 2019 Kitzbühel

Lawinestufe 3 eind december in de Kitzbüheler Alpen

Op oudejaarsdag heeft het noodlot toch weer toegeslagen. Dit keer in St. Anton. Een 58-jarige man is voor de ogen van de familie door een lawine gepakt…

Buiten de pistes in het Arlberggebergte is dinsdagmiddag een man om het leven gekomen. De man was met zijn vrouw en twee zonen onderweg naar de Gamskarspitze. De ervaren Tourskiërs daalde richting St. Jakob af en moesten net onder de top skiën vanaf een steile noordhelling. Één voor één moesten ze langs deze passage. Als derde ging de 58 jarige man en plots kwam er een „schneebrett“ van 100 meter breed los. De man werd meegesleurd en kon ook zijn lawine airbag niet meer openen. Na 750 meter was de man totaal verdwenen onder de lawine.

Zijn vrouw en zonen zijn onmiddellijk gaan zoeken maar zonder resultaat.Na het alarm dat tegelijkertijd is geslagen kwamen de hulpverleners. Die vonden de man en zijn onmiddellijk gaan reanimeren…. Helaas was dit alles te laat.

De familie had weliswaar alle materiaal bij zich om te gaan touren…. Toch blijft het gevaar altijd op de loer liggen. Zo ook de komende dagen. Komende dagen is het zonnig weer en het ziet er allemaal zo mooi uit. Weet wat je doet!

Lawine Scheuren

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Banner CMP Groot 1200x600

Banner Bluetribe 1200x400

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht