Lawinedrama in Karinthië, skiër overleden

Kitzski Lawine?

Lawinedrama in Karinthië, skiër overleden

Een 22-jarige man uit Karinthië is zaterdagmiddag door een lawine bedolven op de Turracherhöhe. De lawine was blijkbaar off-piste begonnen door een groep van zes. De man uit Feldkirchen werd volledig begraven. De bergredding vond hem op een diepte van bijna anderhalve meter, groef hem op en reanimeerde hem.

De groep van zes jonge mensen hebben waarschijnlijk rond 12.30 uur de lawine veroorzaakt. Dit was in het Kornockgebied in het Stiermarks-Karinthische grensgebied.

Terwijl de 22-jarige volledig onder de sneeuwmassa’s verdween, werd een ander slechts gedeeltelijk begraven. Liftpersoneel van de nabijgelegen piste en bergredders vonden de volledig begraven wintersporter binnen 20 minuten. Na reanimatie werd hij door de bemanning van de reddingshelikopter RK 1 overgevlogen naar de kliniek in Klagenfurt. Zoals de politie in Karinthië nu heeft aangekondigd, is hij echter in het ziekenhuis overleden.

Lawinewaarschuwing niveau 3

Er is momenteel lawinewaarschuwingsniveau 3 in het gebied en de omstandigheden buiten de piste zijn gevaarlijk, zegt Robert Schleiner, hoofd van de bergreddingsdienst Radenthein. Het waaide ’s nachts extreem hard en zaterdag ook overdag. Overal staan ​​dan ook borden over lawinegevaar en dat je de piste niet mag verlaten. De groep van zes uit Karinthië ging toch ondanks de waarschuwingen het open terrein in.

Lawinestufe 3 28 december 2019 Kitzbühel

Kitzbühel Lawinestufe 3 28 december 2019

skioutlet 2022 grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...