Lawinegevaar 4, Sneeuwrecords en hoe zijn de wegen?

Lawine kaart 15 jan 2019

De lawine situatie gaat zich beetje bij beetje verbeteren maar Stufe 4 is nog steeds niet iets waar je veilig buiten de pistes kunt skiën. Eigenlijk kun je dat nooit maar met Stufe 4 wordt het echt gekkenwerk. Dus blijf zeker de komende dagen op de piste. Morgen gaat het in de Noordalpen heel mooi weer zijn. Laat je niet verleiden om toch die maagdelijke poeder in te gaan…  Samenvattend over Stufe 4. Er heerst nog zeer groot gevaar.

Sneeuwrecords

Gisteren hebben we al bericht dat er records aan zaten te komen. ZAMG meld nu ook nieuwe sneeuwrecords in Tirolse dorpen. De sneeuw die geregistreerd is in de periode van 1 januari tot en met 15 januari is enorm. Er is zelfs zoveel sneeuw gevallen dat het records… sneeuwt 🙂

Een nieuw sneeuwrecord is gemeld in Seefeld (283 cm), Hochfilzen (451 cm) en Kufstein (168 cm)

Wegen afgesloten en weer open?

Fernpass 15 jan 2019

Ook zijn belangrijke wegen zoals de Fernpass en de Felbertauern zijn nog gesloten. Ook veel spoorwegen zijn dicht. Maar er is ook goed nieuws van dorpen die weer te bereiken zijn.

De weg naar Lech is weer open en dat geldt voor de vele dorpen in de Arlbergregio. Via de wegen zijn de dorpen weer te bereiken. Alleen Warth (Bregenzerwald) en Gargellen (Montafon) zijn nog van de buitenwereld afgesneden. Vanaf 14:30 uur zijn Lech, Zürs en Stuben weer te bereiken 🙂

De Arlbergbahn (spoor) tussen Bludenz en Landeck is helaas nog gestremt. Er wordt vervangend vervoer ingezet door de ÖBB maar je moet rekening houden met een uur vertraging.

Acht helikopters in Tirol ingezet

Helikopter maakt bomen vrij van sneeuw

Helikopter maakt bomen vrij van sneeuw

Doordat het weer op dinsdag is verbeterd (lees beter zicht) zijn acht helikopters in Tirol ingezet. Deze helikopters hebben de bergen geïnspecteerd om te bekijken of er nog lawine gevaarlijke hellingen zijn. Veel van deze lawine hellingen zijn uit voorzorg afgeknald. De lawinesituatie is dan ook “iets” verbeterd.

Belangrijke verkeerswegen weer open!

Sölden is ook gelukkig weer bereikbaar via de B186 Ötztalerstrasse. Dit geldt ook voor Ischgl en Galtür in het Paznauntal. Ook zijn Nauders, Gries im Sellrain en Ginzling in het Zillertal weer te bereiken. Zoals het er nu naar uitziet is de Felbertauernstrasse morgen ook nog dicht. Ook is op dit moment nog niet bekend hoe het verder met de Fernpass gaat. Tot vandaag zou deze gesloten zijn…of deze belangrijke weg morgen open gaat is op dit moment nog niet te zeggen.

Fernpass 15 jan 2019

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...