Lawinegevaar 5, Helikopter maakt noodlanding en slachtoffer daklawine

Westendorf Helikopter

De experts van de Lawinedienst Tirol hebben het Lawinegevaar op 5 gesteld. Een groter gevaar dan 5 is er niet. Levensgevaarlijk is het om nu zich buiten de piste te begeven. Niet alleen in het westen van Tirol staat dit cijfer op 5 maar zeker ook het gebied Karwendel, Zillertaler Alpen en de Hohetauern in Oost Tirol. Vanaf dinsdag zou deze situatie zich licht kunnen ontspannen.

Wintersporters wordt afgeraden om afgesloten pistes en off piste te gaan skiën. Maar of deze mensen deze mededeling begrijpen trekken we dagelijks in twijfel

Maar de sterke sneeuwval zorgt ook voor andere risico’s. Omgevallen bomen die de zware sneeuwlast niet meer kunnen dragen. Hierdoor zijn er ook straten en wegen gesloten. Op dit moment zijn Hochfügen, Thiersee en Ischgl/Galtür niet bereikbaar. Ook dicht is het Valsertal en Sellraintal vanaf St Sigmund en de toegangsweg naar St Anton.

In de omgeving Reutte is de Fernpassstrasse (B 179) gesloten tot en met dinsdag. Maar ook kregen we door dat de verbinding tussen Kufstein en Kitzbühel beperkt mogelijk zou zijn. Wie is daar in de buurt?

Helikopter maakt bomen vrij van sneeuw

Helikopter maakt bomen vrij van sneeuw

Helikopter in Fieberbrunn maakt noodlanding en is zwaar beschadigd

In Fieberbrunn heeft maandagmiddag een helikopter een noodlanding gemaakt in de omgeving van de Bürglkopfs. De helikopter was juist bezig bomen, hoogspanningsdraden te bevrijden van de sneeuw. De helikopter kreeg een technisch probleem en kon wel gecontroleerd aan de grond worden gezet. Na onderzoek bleek dat de helikopter erg is beschadigd en niet meer kan uitvliegen. Gelukkig is niemand gewond geraakt.

Lawine in Warth Vorarlberg

In Warth (Bregenzerwald) is over een weg een lawine naar beneden gekomen. Twee huizen zijn hierdoor niet bereikbaar. Gelukkig hebben zich geen persoonlijke ongelukken voor gedaan.

De lawine kwam rond 11:30 uur naar beneden van een helling van 40 graden. Met man en macht zijn er 40 mensen ingezet van de Bergrettung Warth, ski en snowboard school, medewerkers van de bergbahnen, gemeente en politie. Uiteindelijk zijn er geen mensen onder deze massa sneeuw bedolven.

4 mensen van een dakgevallenen 1 dode

In Flachgau is maandagmiddag een 47 jarige man om het leven gekomen door een daklawine. Vier man waren aan het werk om een dak sneeuwvrij te maken toen plots de sneeuw op het dak ging schuiven. Alle 4 de mannen zijn 6 meter naar beneden gevallen. Twee mannen gingen helemaal kopje onder in de sneeuw en de andere twee waren voor een deel bedolven. De mannen waren niet gezekerd en getuigen zijn meteen gaan graven naar de mannen. Voor de 47 jarige man was het helaas telaat. Twee andere mannen raakte gewond. Hoe gewond is niet bekend.

We vrezen dat de komende dagen nog steeds dit soort meldingen gaan komen vanuit Oostenrijk. Het weer zou wat ontspannen de komende dagen. We gaan het zien.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...