Verschillende lawines met slachtoffers in Oostenrijk

Lawine Hohe Salve

Het is weer raak vandaag en weer zijn er slachtoffers te betreuren door lawines. De dagenlange hevige sneeuwval eist meer en meer. Een lawine is deze periode niet iets dat kan gebeuren…. maar meer een kwestie van tijd. De Bergbahnen en overheidsinstanties werken hard om dit tegen te gaan, maar hun werkdruk is deze dagen hoog.

Werd er al eerder gemeld dat er een aantal wegen afgesloten zijn (Arlberg  vanwege lawinegevaar) Zojuist kregen wij het bericht door dat er een een skiër is overleden door een lawine in St. Anton. Naast het slachtoffer waren er nog 3 skiërs, deze konden gered worden. Inmiddels is er meer bekend en is het een familiedrama, een 16 jarige was met zijn vader, moeder en broer op de piste. Waarschijnlijk raakte zij de weg kwijt en kwamen zo buiten de piste terecht.

Hier veroorzaakte de 16 jarige een lawine die hem vervolgens noodlottig werd, zijn ouders en broer werden niet geschept door de lawine en bleven ongedeerd. De nationaliteit van de skiërs is onbekend.

Bron: tt.com

Innbruck

Vanmiddag tegen 12.30 uur was er een enorme stoflawine op de Hechenberg in Innsbruck, de lawine kwam gelukkig niet in de stad. Nadat een politiehelikopter de situatie had bekeken kon het sein veilig gegeven worden.

Hechenberg Innsbruck

Lawine Wildkogel

In het Salzburgerland was er ook een lawine, op een skipiste op de Wildkogel werd een skiklas gegrepen door de uitlopers van een lawine. Hierdoor werden 6 jeugdige skiërs uit deze groep over de pisterand gesleurd, 4 werden deels bedolven onder de sneeuw en twee compleet. Allen werden gered en zijn voor onderzoek naar de Tauernklinikum Mittersill gebracht. De skilerares en twee andere leerlingen waren ongedeerd.

Bron: tt.com

Lawine Ischgl

Op facebook circuleerde een video gedeeld door Eduard Hofer, inmiddels is deze verwijderd maar hij liet een lawine zien waarbij de filmer op het laatst de film abrupt stopte. De video was van iemand anders en daarom verwijderd, maar de waarheid over deze lawine was volgens wetter.at anders dan deed vermoeden.

Het betrof hier volgens wetter.at een gecontroleerde lawine. Volgens het toeristenbureau van Ischgl slechts een voorzorgsmaatregel. De weg was afgesloten tijdens de ontploffing, gevaar heeft volgens het toeristenbureau van Ischgl nooit bestaan.
De video dat door Eduard Hofer op zijn Facebookpagina werd gedeeld was niet van hem, Lukas Parth was de officiële filmer.

Bron: Wetter.at

Ski Outlet Logo

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...