Lawines waren er ook weer afgelopen weekend

Lawine gevaar Choralpe Kandleralm

Lawines waren er helaas ook weer afgelopen weekend

Je kon er ook eigenlijk op wachten. Er is de afgelopen dagen weer zoveel sneeuw gevallen dat het onvermijdelijk was. Zondag waren er lawines in verschillende deelstaten. Helaas was er wel een dode te betreuren in Nieder Österreich. Op veel plaatsen was het lawinegevaar hoog, niveau vier op de vijfdelige schaal.

Een lawine in het Ötschergebied eiste een mensenleven. Volgens de politie zat de 32-jarige in een groep van zes toen hij werd bedolven onder een sneeuwplaat van ongeveer 250 meter breed. De reanimatie mocht niet meer baten.

Voor het Ötschergebied gold zondag boven de boomgrens lawinewaarschuwingsniveau 4. Het risico werd daar dan ook hoog ingeschat. Onder de boomgrens was het niveau 2 “matig risico”

Gevaar blijft hoog

Ook op zondag werd een 33-jarige door een lawine van zo’n 120 meter lengte bedolven. Dit gebeurde in de Türnitzer Alpen. Volgens de politie werd de man binnen enkele minuten gelokaliseerd door metgezellen die een zoekapparaat gebruikten. Hij bleef ongedeerd en ging na dit voorval weer skiënd het dal in. Hij als al verdwenen toen de gealarmeerde helpers er op de plaats waren om te helpen.

Een ontspanning van de lawinesituatie is nog niet in zicht. Maandag blijft in de Ybbstal Alpen, het Gippel-Göller-gebied en voor de Rax-Schneeberg-groep boven de boomgrens niveau 4 op de vijfdelige schaal gelden, dus het gevaar wordt volgens de waarschuwingsdienst als hoog ingeschat.

Er is sinds donderdag in deze gebieden erg veel sneeuw gevallen en de situatie is zo dat als een tourer in deze gebieden zijn er niet veel voor nodig is om een lawine te veroorzaken.

Acht skiërs meegenomen door een lawine

Acht freeriders werden ook door een lawine meegenomen op de Hohen Krippenstein in OberÖsterreich. Een werd volledig bedolven en twee anderen gedeeltelijk bedolven onder de sneeuwmassa. Iedereen kon ongedeerd ontsnappen aan de sneeuwmassa’s. Op het moment van het ongeval was het lawinewaarschuwingsniveau 4 van de

In Stiermarken zijn zondag verschillende lawines afgegaan. Terwijl een persoon zich kon bevrijden van de sneeuwmassa op de oostelijke helling van Hauser Kaibling. In de buurt van Neuberg an der Mürz was men op zoek naar een mogelijk begraven persoon. Er werd echter niemand gevonden. Ook op de Graskogel in het district Leoben was er een lawine, volgens de bergreddingsdienst is niemand begraven.

Lawine

Bron: ORF

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...