Lente met lokaal 21 graden

Lente, een warmtefront trekt vandaag vanuit het westen over Oostenrijk en brengt vooral in Vorarlberg en later vanmiddag Tirol veel neerslag. Sneeuw valt er eerst vanaf 1500 meter, later stijgt de sneeuwgrens naar 2100 meter. In het oosten is het vrijwel de hele dag nog droog en is er zelfs nog wat ruimte voor de zon. Zo verloopt de dag overwegend zonnig in de hoofdstad. Daarbij is het 3 tot 12 graden, op 2000 meter stijgt de temperatuur naar waardes net iets boven nul. Vanavond en vannacht kan overal regen vallen bij een sneeuwgrens van 2100 meter. Vooral langs de noordkant kan het langere tijd flink door plenzen.

Morgen zijn er wolkenvelden en zonnige momenten, tijdens de ochtend is ook nog wat lichte regen mogelijk. Het is uitgesproken mild met een vorstgrens die stijgt naar 2700 meter! Gedurende de dag ontstaan ook enkele stapelwolken. De temperatuur stijgt naar 14 tot 20 graden, op 1500 meter is het 6 of 7 graden.

Donderdag wordt het flink zonnig en warm, we mogen van lente spreken met temperaturen die we normaal begin mei zien. Na nog een frissere ochtend stijgt de temperatuur naar 17 tot 21 graden. Op 1500 meter is het 7 graden en de vorstgrens ligt op 2800 meter. Zelfs tot op sommige gletsjers kan het een beetje dooien. Kortom een perfecte skidag voor de hoge gebieden die normaal of vaak ijzig koud zijn.

Vrijdag volgt een zwak koufront, het is bewolkt en vanaf 1000 meter kan een klein beetje sneeuw vallen.

Tijdens het weekend hersteld de lente, na het weekend volgen een 2-tal mooie dagen met aangename temperaturen. Helaas zien we rond woensdag de spreiding toenemen! We kunnen ofwel aanhoudende lente verwachten, ofwel de flinkste kou-uitbraak van de hele winter. Een tussenmaat is ook nog mogelijk. In ieder geval verliezen we het wisselvallige weer en valt er voorlopig geen sneeuw van betekenis.

Jeroen Elferink

Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht