Lente in Oostenrijk!

Weerbericht: Lente in Oostenrijk

Niet alleen hier in Nederland duiken we de lente in, maar eigenlijk het hele Europese continent wordt bedeeld met heerlijk lenteweer. Het kan daarbij zelfs zo opwarmen dat er vast wel ergens de 20°c overschreden kan worden. Vorige week was het nog bitter koud met temperaturen van dik -20°c en dan vanaf dit weekend gaan we 40°c omhoog! Dat is best bizar!

Vandaag is het overwegend zonnig. Omdat de luchtdruk nog vrij neutraal is wordt de hoge bewolking nog niet helemaal onderdrukt. Hier en daar kan er dus wat hoge bewolking langs drijven en het kan ook in de dalen wat dalnevel of mist geven. Zodra de zon er goed doorkomt verdwijnt dat wel en kan het flink opwarmen. Daar waar de nevel langer blijft hangen blijft de temperatuur achter. Bij nevel wordt het niet warmer dan 10°c, bij opklaringen kan het richting de 16°c gaan. De wind is zwak uit het zuiden en kan het hier en daar een beetje föhnig zijn.

Morgen is het eigenlijk niet veel anders. Daar waar er wat nevel hangt blijft de temperatuur achter. De grootste kans op wat mist is weggelegd voor de omgeving Wenen en noordoost Oostenrijk. In de overige delen van het land is het stralend zonnig. De temperaturen doen er een streepje bij en daar waar het föhnig is kan de 18°c aangetikt worden. De wind is matig en uit het zuidwesten.

Maandag tot en met donderdag is het stralend zonnig. Oostenrijk ligt onder de kern van een uitgestrekt  en super gezond hogedrukgebied. Slechts het oosten houdt kans op wat nevel. Pas tegen volgend weekend zou er een verandering in het weer op kunnen treden. Het is dit weekend en komende week dus volop genieten in de bergen.

Fijn weekend

Ronaldo

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...