Lente is in aantocht maar voor hoe lang

Einde winterseizoen Saalbach 5 april

Saalbach 5 april © Marlieke

Lente is in aantocht en dat mag ook wel na een aantal dagen waarbij het deed denken dat het winter was. De vraag is altijd voor hoe lang.

Maar eerst is het nog koud waar het vandaag in de oostelijke helft van het land het opnieuw wisselvallig zal zijn met een samenspel van zon en wolken. Uit de bewolking valt er af en toe wat sneeuw, natte sneeuw of buien. Vanuit het westen zal de stijgende luchtdruk echter merkbaar worden. In Vorarlberg, Tirol en Karinthië zal het steeds zonniger worden en tegen de avond zal de kans op neerslag in de rest van Oostenrijk afnemen. Pas vanaf halverwege de middag zal de zon ook in de oostelijke helft van Oostenrijk de overhand krijgen met een sterke tot stormachtige wind uit west tot noordwest.

De hoogste temperaturen liggen tussen de 2 tot 11 graden, op 2000 meter hoogte wordt het maximaal -10 tot -5 graden.

Morgen wordt het een vriendelijke dag en wordt het ook milder in vergelijking met de afgelopen dagen. Overal zal de zon schijnen maar vanuit het westen kunenn enkele hoge en middelhoge wolkenvelden passeren en kunnen de verder overwegend zonnige indruk een beetje bederven. De wind zal licht tot matig zijn, in het oosten plaatselijk merkbaar fris, uit zuidoost tot zuidwest. De temperatuur loopt op tot 9 à 18 graden, de hoogste temperaturen in het oosten. Op een hoogte van 2000 meter zal het -2 tot +3 graden maximaal kunnen worden.

Verdere trend

Zaterdag wordt het milder met meer zon maar het wordt niet een onbewolkte dag. Op de grens met Italië kan er enkele bui vallen, elders blijft het droog. Het zal maximaal 11 tot 20 graden worden. Zondag wordt het iets warmer met veel zon aan de noordkant van de Alpen en in het oosten, richting het zuiden meer bewolking. In het zuiden kunnen er ook enkele regendruppels vallen , boven de 1600 meter valt het als sneeuw. In de middag waait er een sterke zuidelijke föhn in de middag, hiermee stijgt de maximale dagtemperatuur afhankelijk van de bewolking, zon en föhn naar 10 tot 22 graden.

Op maandag wordt het in het westen en zuidwesten wat koeler en nat met een sneeuwgrens tussen de 1000 tot 2000 meter. Ten oosten van de lijn Salzburg – Klagenfurt is het echter nog steeds erg warm, met een paar uur zon en een sterke wind uit het zuiden. De maximum tenperatuur ligt van west naar oost tussen de 8 en 24 graden.

Morgen weer meer weer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Banner Bluetribe 1200x400

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Turner Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht