Tot het eind van de maand lente, daarna diepwinters?


Het is eigenlijk al geen nieuws meer, tot en met donderdag is het gewoon aanhoudend lenteweer in Oostenrijk. Dagelijks schijnt de zon flink en stijgt het kwik naar abnormale waardes voor de maand februari. Gisteren nog werd het her en der 16 tot 17 graden. Vandaag maar ook morgen zien we vergelijkbare temperaturen verschijnen in Oostenrijk. Dus lekker vroeg skiën en in de middag een strandstoel pakken en genieten! Later in de week koelt het iets af, maar met middagtemperaturen nog boven de 10 graden is het zeker niet koud. Maar is er na de lente nog zicht op winterweer?


Vrijdag trekt een koufront vanuit het Noordoosten over Oostenrijk. Dat is voor de 1e vakantieweek de enige slechte dag. Boven de 1300 meter gaat dan weer wat sneeuw vallen, maar hieronder valt de neerslag toch echt in vloeibare vorm. We duimen dat het meevalt en de sneeuwgrens nog een tikje lager komt te liggen.


Zaterdag volgt dan een herstel van het prachtige lente weer. Ook de 2e vakantieweek begint ronduit zonnig en tot en met ongeveer de maandwisseling blijft het gewoon zonnig en mild. Maar is er ook al zicht op een winterinval? Nou ondanks dat het ver op termijn is hebben we wel goed nieuws. De voortekenen dat het halverwege volgende week omslaat zijn er.


Vooral als we de pluim erbij pakken zien we dat de maand maart uit een ander vaatje lijkt te gaan tappen. Goed nieuws voor de latere wintersporters onder ons. Ook de temperatuur kon wel eens een snoekduik gaan maken. Maar het is nog ver weg en details zijn onzeker. Maar de kans dat we begin maart een koude nordstau krijgen stijgt wel. Het mag nu wel vroeg lente zijn, de winter is nog niet voorbij…

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...