De lente start met alleen maar Kaiserwetter

Skiwelt Jeroen

Kitzbühel Kitzbühelerhorn 21 maart 2019 © Jeroen

Het was gisteren weer een FANtastische dag zoals te zien is op de foto gemaakt door onze weerman Jeroen. De foto is gemaakt op de Kitzbühlerhorn. De lente bracht ons gisteren een koude start van de dag gevolgd door een dag met hoge temperaturen.

De lente zal ook vandaag doorzetten met veel zon, iets wat wij de komende dagen alleen maar zullen zien.

Vandaag

Ook vandaag zal het weer in Oostenrijk beïnvloed worden door een hoge drukgebied, dit zorgt voor lekker zonnig weer maar vanuit het noordoosten kan er wat sluierbewolking voorbij drijven. Dit alles bij een zwakke wind vanuit het zuiden, de ochtend zal weer lekker fris beginnen met temperaturen van -5ºC tot 2ºC.

Uiteindelijk zullen de temperaturen weer stijgen. Bij een heerlijk zonnetje zal de temperatuur stijgen naar maximaal 20 graden in het westen van het land. De vorstgrens ligt vandaag  en morgen rond de 3000 meter.

Verwachtte middagtemperaturen op 22-03-2019 © wetter.at

Zaterdag

Zaterdag zal het in Oostenrijk weer mooie dag worden, de zon zal in bijna het hele land uitbundig schijnen behalve in Oberösterreich en Niederösterreich. Hier kunnen in de middag wat wolken zichtbaar zijn, maar er zal geen neerslag naar beneden dwarrelen. In de ochtend ligt de temperatuur tussen de -5ºC en 1ºC, in de middag stijgt dit naar maximaal 20ºC en dat is wederom in het westen van het land.

De dagen erna zullen er wat meer wolkenvelden voorkomen, en neemt de kans op neerslag toe. Vooral op maandag zullen wolken meer de overhand krijgen, met daarmee grote kans op neerslag. Ook zal het iets kouder gaan worden, de vorstgrens daalt naar maximaal 2000 meter. Meer hierover morgen.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...