Lente start met veel zon!

!

Lente start met veel zon!

Op de weerkaarten zien we een groot hogedrukgebied met de kern nabij Nederland. De rug van het hoog ligt tot over Oostenrijk en daarmee is het heel rustig lenteweer. De meteorologische lente die vandaag start op 1 maart kan daarmee niet mooier beginnen. Er is namelijk veel ruimte voor de zon en de temperaturen zijn ook vrij hoog.

Vanmorgen starten we nog wel met lage wolkenvelden en mist in sommige dalen en het oostelijke laagland. In deze regio’s breekt de zon maar moeizaam door, waarschijnlijk blijft het in de hoofdstad zelfs de hele dag mistig. Elders schijnt vanaf de opkomst van de zon, de zon al of lost de mist wel snel op. De temperatuur loopt in de dalen daardoor op naar 10 tot 14 graden, vrij mild voor begin maart. Op 1500 meter dooit het 4 of 5 graden.

Dinsdag maar ook woensdag volgen een tweetal herhalingsdagen waarin de lente flink aanzet is. De zon schijnt op wat mist in het oosten na onafgebroken, ook de “3e voorjaarsvakantie week” zou dus een zeer zonnige en warme week zijn geworden. Dinsdag stijgt de temperatuur lokaal naar 16 graden, woensdag al 18 graden. Op 1500 meter dooit het woensdag 6 of 7 graden.


Donderdag is de lucht dermate droog dat van west naar oost overal de zon flink schijnt, de temperatuur loopt dan ook op naar 12 tot 19 graden. De 19 graden zien we vooral in het westen van Oostenrijk.

Vrijdag lijkt de lente verdreven te worden als de stroming naar het noorden omklapt, maar dit is in detail nog wat onzeker. Kouder wordt het sowieso met een temperatursturz van donderdag +7 graden op 1500 meter naar -7 op zaterdag. Of de winter doorzet, de kansen lijken vooralsnog klein.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...