Lente temperaturen met veel zon

Vandaag en morgen schijnt de zon uitbundig, daarbij is het uitgesproken warm. We hebben te maken met lente temperaturen

Lente temperaturen met veel zon
Zowel vandaag als morgen schijnt de zon vaak uitbundig. Vooral vanmiddag en morgen is de lucht soms goed blauw. Maar de westenwind voert flink zachte lucht aan. Op beide middagen zien we temperaturen die prima bij april passen. Later in de week wordt het iets minder zacht, maar van winterweer is voorlopig geen sprake.

Vanmorgen wisselen nog wolkenvelden en zon af. Vooral op middelbare en grote hoogte trekken nog wolkenvelden over. Uiteindelijk lossen deze vrij snel op en vanmiddag schijnt vrijwel overal de zon enige tijd uitbundig. De westenwind is zwak tot hooguit matig en laat de temperatuur in de dalen stijgen naar 12 tot 18 graden. Op 1500 meter loopt de temperatuur op naar ongeveer 7 graden en de vorstgrens stijgt richting de 3000 meter.

Komende avond en nacht blijft het helder en droog. In de bergen vriest het niet, enkel in beschutte dalen kan de temperatuur nog zakken naar waardes rond het vriespunt. Tot matige vorst komt het helaas nergens.

Morgenochtend is de zon er direct bij. Op een paar sluierwolken na is de lucht mooi blauw. Maar de wind draait van west naar zuidwest waardoor nog zachtere lucht Oostenrijk aandoet. Opnieuw wordt het net als afgelopen zaterdag op sommige plekken 20 graden! Ook op de hoogste bergtoppen is het morgenmiddag ruim boven nul. Kortom de skipistes zullen snel zwaar worden, beter is om van het vroege lente zonnetje op het terras te genieten.

Woensdag wordt het langzaam iets minder warm, maar ook dan hebben we nog te maken met temperaturen die bij de lente passen. Na een zonnige ochtend neemt in de middag de bewolking toe.

Vanaf donderdag krijgen we te maken met minder fraai weer. Het is vaker bewolkt en vooral donderdag als ook zaterdag kan er wat regen vallen. Waarschijnlijk ligt de sneeuwgrens donderdag rond de 1900 meter, zaterdag zou er wat sneeuw tot 1000 meter kunnen vallen. Grote hoeveelheden worden niet verwacht. Hierna liggen 2 opties open: of het blijft lente met hoge temperaturen of het gaat serieus kouder worden. Maar in beide gevallen is het vaak droog en zonnig hogedrukweer.

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Dit vind je ook FANtastisch...

×