Lente ver te zoeken in Oostenrijk

De komende dagen is het matig lente weer. Het is veelal bewolkt en van tijd tot tijd valt er regen. Later deze week wordt het ook nog eens flink koeler.

Vandaag is het nog wel aardig weer. Deze ochtend schijnt de zon soms flink. Maar later vandaag ontstaan nieuwe stapelwolken. Vooral in de bergen groeien deze wolken uit tot enkele pittige regen of onweersbuien. Tijdens de buien kan het tot hagel en windstoten komen. Tussen de buien door wordt het nog 15 tot 20 graden, de 20 graden in Wenen.

Morgen ligt er een groot lagedrukgebied boven Italië. De invloed hiervan is goed merkbaar want door dit systeem is het zwaar bewolkt in heel Oostenrijk. Ook is de wind naar de noordoosten gedraaid. Koelere lucht stroomt Oostenrijk binnen. Het wordt middags 6 tot 15 graden, op 2000 meter vriest het enkele graden. Uit de bewolking valt soms een spatje regen.

Donderdag wordt het nog frisser. De sneeuwvalgrens zakt naar 1500 tot 900 meter al worden er geen grote neerslaghoeveelheden verwacht. Het is bewolkt en uit de bewolking valt soms een buitje of vlokje sneeuw. Hoger in de bergen lijkt de winter wel terug want met een stormachtige wind is het op 2000 meter -4. Hierdoor kan de sneeuw stuiven.

De dagen die volgen zijn aan de koude kant voor april. De lente is ver te zoeken want het blijft vaak bewolkt met soms een winterse bui. In de nachten kan het vriezen en overdag komt het kwik nog maar zelden boven de 10 graden.

Jeroen Elferink

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht