Lente is ver te zoeken

Een winters aangezicht op 13 april, het komt niet zo vaak voor zo laat in april

Lente is ver te zoeken

Het is koud en van lente weer is absoluut geen sprake, ook vandaag is het guur en koud. Opnieuw net als gisteren vallen er talrijke buien met sneeuw en korrelhagel. Wel stijgt de sneeuwgrens verder naar een meter of 800. Hieronder valt vanmiddag ook vloeibare neerslag. Het is nog altijd te koud voor de tijd van het jaar met een graad of 9 als maximum temperatuur en tussen de buien door in vooral Innsbruck is het wel wat aangenamer dan de voorgaande dagen. Daarnaast staat er ook beduidend minder wind dan gisteren.


Ook morgen weinig verandering, al is de kans op een bui wel iets minder groot. Het blijft koud voor april met temperaturen flink onder de maat. Vrijdag volgt een rustdag, de invloed van een hoog ten noorden is een stuk groter en drukt de buienkansen. Er is geregeld ruimte voor de zon, al neemt in de loop van de middag in het noordoosten de bewolking alweer toe. In het westen verloopt de vrijdag vooral droog een vriendelijk.


Tijdens het weekend trekt een lagedrukgebied retrograad vanuit het oosten naar Oostenrijk. Opnieuw bereikt koude en vochtige lucht de Alpen waarbij het bewolkt is en een aantal buien zullen vallen. De sneeuwgrens ligt daarbij rond de 1000 meter. Na het weekend lijkt het weerbeeld voorzichtig op te knappen, de temperaturen gaan eindelijk wat meer richting normale waarden. Maar de echte lente is nog altijd ver te zoeken.

Ja de lente is nog wel even weg…

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht