Lenteachtig het nieuwe jaar in

Lenteachting het nieuwe jaar in

Filzmoos 27-12-2022.

Lenteachtig het nieuwe jaar in

Mooier kunnen wij het niet maken de winter is ver weg en tijdens de jaarwisseling kan zelfs 16 graden worden.

De trend is nog niet winters en dat zal het vandaag ook niet zijn. Het is overwegend zonnig met een paar wolkenvelden. Lokaal kan de dag beginnen met mist maar dit zal snel verdwijnen. Terwijl het in de nacht en ochtend winters aanvoelt zal uiteindelijk het maximum uitkomen tussen de 2 en 10 graden. De wind komt uit het zuiden tot zuidoosten en zal zwak zijn.

Morgen zal dankzij een wind dat uit het zuidwesten waait het iets warmer worden. Ook nu weer kan er lokaal mist voorkomen maar zal de zon ook te zien zijn. Vanuit het westen trekt er een grote wolkenband het land binnen van waaruit het in het westen zal gaan regenen.

Lenteachting het nieuwe jaar in

De komende 168 valt er bijna tot geen sneeuw.

Boven de 1200 meter zal dit als sneeuw gaan vallen. De wind is zwak tot matig en waait uit het zuidoosten tot zuidwesten met een maximum tussen de 3 en 12 graden.

Jaarwisseling

Vrijdag begint lokaal met mist, de rest van de dag is weer een mix van wolken en zon. Langs de noordkant van de Alpen kan er vanuit deze bewolking neerslag gaan vallen. De neerslag zal tussen de 1100 en 1400 meter gaan vallen als sneeuw. Maximum ligt tussen de 5 en 11 graden.

Zaterdag is het oudejaarsdag en zal het aan de noordkant van de Alpen echt warm worden met een maximum van wellicht wel19 graden. Elders ligt het tussen de 5 en 10 graden. Lokaal is er kans op een bui met een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten tot zuidwesten. Zondag nieuwjaarsdag begint lokaal met mist en blijft het droog met een mix van zon en wolken. Weer wordt het heel warm aan de noordkant van de Alpen met hier een maximum van 16 graden. Elders ligt dit tussen de 5 tot 10 graden.

De trend is iets dalend hopende dat na de jaarwisseling de winter snel weer terugkomt. Sneeuw is hard nodig.

Lenteachting het nieuwe jaar in

Het blijft ongekend zacht de komende tijd (temperatuur op 1500 meter, de rode lijn is de norm)

Morgen meer weer vanuit Oostenrijk. Voor de actuele situatie in bepaalde gebieden lees ook onze updates of kijk de livebeelden via Facebook.

Tot morgen en de groeten,

Reserveweerman Michel

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...