Lenteachtig richting eerste vakantieweek

Fieberbrunn Skicircus 11-02-2023

Fieberbrunn 11-02-2023

Lenteachtig richting eerste vakantieweek

Vanaf vrijdag zullen eerste wintersport vakantiegangers weer richting Oostenrijk vertrekken als regio zuid vakantie heeft.

De weg erna toe zal lenteachtig gaan verlopen maar het zal wel overwegend zonnig zijn. Neerslag van betekenis zal de komende dagen niet gaan vallen. De eerste tekenen zijn aankomende vrijdag als de regio zuid vakantie krijgt.

Vandaag zal het lenteachtige weer nog zeker niet aanwezig zijn. Ondanks een mooie start in het westen met veel zon zal in overige delen van het land de bewolking aanwezig zijn. Uit deze bewolking zal tot de middag het nodige aan neerslag gaan vallen.

De kans op neerslag is met name ten oosten van Salzburg met een sneeuwgrens tussen de 500 en 900 meter. In het noorden en oosten zal de zon slechts af en toe te zien zijn. Met een matige tot krachtige wind uit het noordwesten tot noorden zal het maximum uitkomen tussen de 4 en 10 graden. Op ca. 1500 meter ligt het maximum tussen 4 graden in het westen tot -4 in het oosten maar het zal in het westen droog blijven.

Maandag begint met lokaal wat mist in het noorden en oosten maar al snel zal de zon overheersen. Het blijft niet geheel onbewolkt met name in het oosten zal de bewolking aanwezig zijn. De wind is zwak tot matig met een maximum tussen de 5 en 10 graden. Op ca. 1500 meter ligt dit rond de 3 graden.

De dagen erna zal ongeveer hetzelfde gaan verlopen. Pas vanaf het weekend lijkt het weer te gaan veranderen. Maar of dit door gaat zetten en of dit kou en sneeuw gaat brengen is nog iets te ver om duidelijk over te geven.

Pluim prikpunt Saalbach op ca. 1500 meter.

De komende dagen is het genieten en met de naderende vakantieperiode wordt het spannend of het kaiserswetter blijft met hopelijk meer kou of dat het de andere kant op gaat met veel neerslag.

We zullen het in de gaten houden. Tot dan.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...