Lenteachtige maandag

Lenteachtige maandag

Gisteren trok een warmtefront over Oostenrijk waarbij de sneeuwgrens behoorlijk steeg. Tijdens de ochtend viel er nog sneeuw tot in de dalen zoals hierboven in Westendorf, maar gedurende de dag steeg de sneeuwgrens tot in het hooggebergte. Vandaag ligt Oostenrijk achter het warmtefront en met veel zon gaat het een lenteachtige maandag worden.


Vanmorgen liggen er nog wel storing restanten over Oostenrijk. Zo trekken er nog wolkenvelden over en kan er ook wat nevel of mist in de dalen voorkomen. Gelukkig lost dit snel en trekken de wolkenvelden nog voor het middaguur weg. Vanmiddag is het dan ronduit lenteachtig met veel ruimte voor de zon en hoge temperaturen. In de meeste dalen stijgt het kwik naar ruim 15 tot 20 graden. Maar door de föhn kan het lokaal nog wel wat warmer worden, regionaal is dus een 21 of 22 graden ook niet uitgesloten.

Helaas blijft het bij slechts één lenteachtige maandag, want komende avond al volgt ander weer. Een koufront trekt later vanavond en vooral vannacht van west naar oost over het land. De zachte lucht wordt alweer verdreven.

Morgen is het vrij herfstachtig met geregeld veel wind, bewolking en gedurende de dag ook perioden met regen. Helaas ligt de sneeuwgrens nog op een vrij hoge 1600 meter. Maar niet voor lang als een 2e koufront in de avond volgt. Aan de noordkant zakt de sneeuwgrens dan van 1600 naar 700 en later zelfs 500 meter.

Vooral hoger in de bergen valt er veel verse sneeuw bij!

Woensdag is de winter dan weer even helemaal terug. Er vallen sneeuwbuien en op 1500 meter vriest het overdag -7 graden. In de nordstaulagen kan gemakkelijk 20 of zelfs 30 centimeter sneeuw vallen. Maar aan de zuidkant blijft het nagenoeg droog (zoals gewoonlijk). Na woensdag volgen er een aantal dagen met prachtig kaiserwetter. Wel wordt het opnieuw vrij zacht, maar het is ook al half maart. Veel winterweer mag je ook niet meer verwachten…

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...