Lentetemperaturen en veel zon

De komende dagen is het uitzonderlijk zacht in Oostenrijk

Lentetemperaturen en veel zon
Het weerbericht begint langzaam aan een beetje saai te worden. Elke dag schijnt de zon en daarbij hebben we vooral tijdens de middag te maken met lentetemperaturen. Enig verandering is er donderdagmiddag als een zwakke storing passeert.

Vandaag wordt opnieuw met een zuidelijke stroming vrij warme lucht aangevoerd. Vooral tijdens de ochtend kan de zon flink schijnen. In de loop van de dag trekken enkele dunne velden met wat sluierbewolking over, ook kan de lucht wat bruinachtig ogen. Dit komt door stofdeeltjes uit de Sahara, waar de lucht van origine vandaan komt. Na een ochtend met wat vorst stijgt de temperatuur naar 7 tot 12 graden, met föhn is tot 16 graden lokaal mogelijk. Ook in de bergen is het overdag vorstvrij.

Vanavond en komende nacht trekken dikkere wolkenvelden van west naar oost over, daarbij zit ook veel stof afkomstig uit de Sahara. Door de bewolking koelt het niet hard af en is de kans op een vorstvrije nacht groot.

Morgen liggen deze wolkenvelden alweer boven Oost-Europa en schijnt de zon opnieuw uitbundig. Toch is de lucht niet super blauw, sluierbewolking blijft soms wat hardnekkig. Bij maximaal 5 tot 11 graden is het iets minder zacht, de vorstgrens ligt overdag rond 2200 meter.

Ook donderdag start droog met opklaringen, maar helaas raakt het snel bewolkt. Een storing trekt tijdens de middag en avond over Oostenrijk. Het is dan bewolkt en langere tijd regenachtig. De sneeuwvalgrens ligt daarbij eerst rond 1500 meter, maar zakt in de namiddag en avond naar 1000 meter. Veelal valt 5 tot 10 centimeter verse sneeuw.

Vrijdag ligt Oostenrijk in koelere lucht en zijn van de lentetemperaturen weinig meer over. In de ochtend komen enkele wolkenvelden voor, tijdens de middag klaart het breed op. De vorstgrens ligt overdag rond 1300 meter, hierboven blijven de skipistes dus ook tijdens de middag goed.

Het weekend gaat weer met veel zon en lentetemperaturen verder. Af en toe trekken dunne sluierwolken over, maar de zon blijft de boventoon voeren. Na het weekend volgt wisselvalliger weer, waarbij er serieuze opties voor kouder winterweer open liggen.

Jeroen Elferink

Snowworld Banner 1250 900

SnowWorld Kerst 1250x900

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×