Lenteweer in aantocht maar ook neerslag

Lenteweer, langzaam aan wordt het lente en komt er een eind aan deze winter, maar daar zag het vannacht en vanochtend niet naar uit. Het was afgelopen nacht fris met wolken en het nodige aan neerslag.

Tussen de 1000 en 1500 meter viel het in de vorm van sneeuw, vanochtend werd men wakker met temperaturen tussen 4 en 10 graden. De sneeuw zal vooral aan de noordkant vallen waarbij de sneeuwgrens zakt naar de 1000 en 800 meter, elders zal het regen zijn wat er valt. Uiteindelijk zal de zon in de middag meer gaan schijnen, behalve ten oosten vanaf het Salzburgerland kan de bewolking hardnekkig zijn vooral in het zuiden. Er staat vandaag een harde tot stormachtige wind van west tot noordwest, in de bergen zullen er rukwinden voorkomen van ongeveer 100 km/u. De maximale temperaturen zullen liggen tussen de 5 en 13 graden.

Zaterdag

Het weekend begint troosteloos waarbij op de zaterdag in grote delen van Oostenrijk de wolken overheersen, maar de zon zal wel proberen er door te komen. In het zuidwesten zal er regen vallen waarbij de sneeuwgrens rond de 1000 meter liggen. Ook aan de noordkant is er kans op een sneeuwbui waarbij de grens ligt tussen de 600 tot 800 meter. Zaterdag begint fris met temperaturen tussen de -3ºC en 5ºC, in de middag oplopend naar 6 tot 11 graden.

Trend

Zondag zal een dag worden met veel zon met temperaturen tussen -5ºC en 1ºC in de ochtend, dit zal stijgen naar 7 tot 16graden in de middag. De dagen er na zal de zon meer schijnen met temperaturen tussen de -4ºC en 4 ºC in de ochtend tot rond de 17ºC in de middag. Dinsdag zal hetzelfde beeld laten zien met een graadje warmer in de middag als maximum.

Meer hierover morgen.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...