Leogang (788 meter)

Leogang maakt deel uit van het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang, en valt onder het district Zell am See wat op zo’n 25 minuten rijden ligt.

Het gehele gebied is samen met Saalbach, Hinterglemm en Fieberbrunn een geliefd gebied onder de Nederlanders met de nodige aprés ski mogelijkheden. Leogang is net als Fieberbrunn meer gericht op families.

Leogang ligt wel zo’n 200 meter lageren in een ander dal, dan Saalbach Hinterglemm, maar de hellingen die richting het dorp gaan liggen op het noorden. Pistes liggen er hier zeker altijd goed geprepareerd bij. Tot voorkort kon je maar op 1 plek opstappen. Daar komt in het seizoen 2014/2015 verandering in. Net buiten het dorp kun je de Steinbergbahn in. Dit zal zeker minder wachtrijen opleveren bij de Asitzbahn. Helaas kun je niet via een piste naar dit gondelstation skieen.

Vanuit Leogang is de Skicircus ronde heel mooi te doen. In de ochtend ski je alleen maar aan de zonkant en als je bij Hinterglemm weer retour gaat dan liggen de meeste hellingen op het noorden zodat ook de sneeuw in prima conditie is. Met een zonnetje erbij heb je dan een perfecte dag. De Skicircus ronde is een ronde die 5 uur duurt zonder pauze, je legt dan 40 km af en gaat van Leogang naar Saalbach naar Hinterglemm en dan weer terug.

In Leogang zijn veel goedkope pensions te verkrijgen maar je treft hier ook 3 en 4 sterren hotels. Prijzen zijn wat gunstiger ten opzicht van de dorpen Saalbach Hinterglemm en dat is dan weer mooi meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×