Lepel event in Brixen im Thale

Lepel event in Brixen im Thale

Peter Aschaber

Wat een rare titel hebben we verzonnen…maar welke titel zou je dan moeten gebruiken. Vorig jaar brachten we al een artikel met betrekking tot een recordpoging waar men 2 lepels tegen elkaar slaat in 1 minuut. Een apparaat houd het aantal tikken bij en degenen die de meeste tikken heeft die wint.

Lees HIER het bericht anders maar nog is na of kijk onderstaande video. Peter Aschaber van het Alpenspektakel in Westendorf doet in onderstaande video een recordpoging.

Toen is ook het idee geboren om een wereldkampioenschap te houden in Westendorf. Dit zou plaatsvinden in juni 2016 maar is volgens ons niet doorgegaan. Bij het Almabtrieb van Brixen im Thale op 24 september is er een internationale wedstrijd gehouden waarbij 6 landen aanwezig waren.

Het motto was voor deze dag ?an die Löffel, fertig, los? Lepels vast, klaar en start. Het ging duidelijk om de allereerste Alpenpokal-Löffelmeisterschaft. Hochbrixen was de locatie. Het is de bedoeling dat er 2 lepels tegen elkaar worden geslagen. Degene met de meeste aanslagen in 1 minuut die wint.

40 Mensen deden ermee uit 6 verschillende landen. De 75 centimeter grote bokaal ging naar de Deense Anni Jeensen. Met 786 aanslagen in 1 minuut was zij iedereen de baas. Bij de heren won Hans Gruber met 766 aanslagen een fors aantal minder dan de dame die won.

lepelwedstrijd-brixen-im-thale

Alpen Reizen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...