Leren freeriden: de cursussen van Ripstar op een rij

Ripstar Freeriden

Leren freeriden: de cursussen van Ripstar op een rij

Altijd al (beter) willen leren freeriden? Off-piste specialist Ripstar biedt een ruim aanbod aan cursussen. De cursussen variëren van beginner tot gevorderd en er zijn ook speciale cursussen met een focus op het toeren. Alle cursussen zijn in elkaar gezet met het oog op progressie. Ripstar zet zich hard in om actiesporten toegankelijker te maken en een cursus is dé manier om freeriden en toeren veilig onder de knie te krijgen.

Freeride level 1

Deze cursus is bedoeld als een kennismaking met freeriden, of om meer ervaring op te doen en is geschikt voor de ervaren wintersporter die graag zijn grenzen wil verleggen buiten de piste! De focus ligt op de benodigde basiskennis, zoals materiaal, afdaaltechnieken, lawinekunde, en lawinepieper zoeken. Na drie dagen training is het tijd om twee dagen lang flinke afdalingen te maken door de verse sneeuw met een ervaren gids. De cursussen worden gehouden in Kaprun (o.b.v. logies) of Stubai (o.b.v. halfpension) en is boekbaar voor verschillende data in januari en februari. Bekijk de beschikbaarheid.

Ripstar Freeriden

Freeride level 2

De volgende stap wordt gemaakt met Freeride Level 2. De basis van Freeride Level 1 wordt uitgebreid met meer techniek, groepsorganisatie, routekeuze en meer. De routes die worden uitgekozen door de gids zijn uitdagender, met langere afdalingen, hike-gedeelten en verbeterde afdaaltechnieken. Ook de vaardigheden van het organiseren van een groep in de off-piste wordt ontwikkeld, zodat je straks precies weet waar je het beste kan stoppen, welke afstand je moet houden en welk persoon als eerste afdaalt. Ook deze cursus is te volgen in januari en februari en zal plaatsvinden in Stubai.

Freeride level 3

Ripstar Freeriden

De ervaren freerider is hier op zijn plek. Voor Freeride Level 3 beschik je over een goed technisch afdaalniveau, heb je ervaring met freeriden, weet je veel van lawinekunde en veilig freeriden. Deze kennis is hard nodig, want tijdens deze cursus draait het om steiler terrein, leer je alles over gletsjergebied en gaan we voor uitdagende couloirs! Ga met een groep ervaren freeriders de bergen in en laat de adrenaline door je bloed pompen. De cursus is te volgen in Tirol, zodat we niet vastzitten aan één specifiek skigebied en de vetste afdalingen kunnen maken.

Introductiecursus toeren

Ben je al een (beginnend) freerider en zoek je graag naar de beste sneeuw en de mooiste afdalingen, of ben je een beginnend toerskiër en wil je graag je eerste toertocht voorbereiden? Dan is deze introductiecursus ideaal. De cursus leert je alles rondom het toeren en het materiaal dat erbij komt kijken en zorgt ervoor dat je aan het eind van de cursus de kennis hebt om mee te doen met beginnend to gemiddeld niveau splitboard/toerskitrips en huttentochten. Bekijk deze toercursus.

Ripstar Tourski

Advanced cursus toeren

Deze cursus heeft als doel jouw leren zelfstandig eenvoudige (gletsjer)toeren te maken of je voor te bereiden om onder leiding van een gids aan zwaardere toeren deel te nemen. De cursus focust op routeplanning, oriëntatie en objectieve gevaren. Verder leer je hoe je klimt en afdaalt over een gletsjer, hoe je sporen aanlegt en wanneer je een touw nodig hebt om te afdalen of lopen. Dan heb je nog klimmen met een ijsbijl en stijgijzers en spleetreddingen. Kortom, een cursus bomvol nieuwe kennis.

Ripstar ijsklimmen

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Dit vind je ook FANtastisch...

×