Let op Arlbergtunnel tot 22 november gesloten voor al het verkeer

Arlbergtunnel en pas

Locatie van de Arlbergtunnel (S16) en de pas (179). Klik op de foto voor een grotere foto.

Let op Arlbergtunnel tot 22 november gesloten voor al het verkeer

Ook dit jaar gaat de Arlbergtunnel weer dicht in verband met renovatiewerkzaamheden. Het is dus opletten voor de vakantiegangers. De Arlbergtunnel (S16) blijft  in verband met de werkzaamheden tot 22 november 2024 gesloten voor al het verkeer. De weg aan de Vorarlberg-zijde en het tolhuisje in St. Jakob worden vernieuwd.

De renovatiewerkzaamheden vinden plaats in twee delen, een deel is al in 2023 uitgevoerd. Aankomende zomer en herfst is deel twee van de 14 kilometer lange tunnel aan de beurt. Oorspronkelijk was de planning dat alles in 2023 gedaan zou worden, maar door leveranciersproblemen en afstemming met de Oostenrijkse spoorwegen  was zou men niet op tijd klaar zijn voor de winter. Dat zal dit jaar wel het geval zijn.

Deze tunnel is een zeer belangrijke tunnel en sinds de opening in 1978 is het wegdek nooit vervangen. Ook moest de afwatering nodig worden vernieuwd.

Let op Arlbergtunnel tot 22 november gesloten voor al het verkeer

Omleidingen

Tijdens de afsluiting wordt het autoverkeer omgeleid via de Arlbergpas. Het vrachtverkeer zal de bergpas in sommige gevallen over een groot gebied moeten mijden. In het weekend kan het heel druk worden door vakantieverkeer, het advies van de Oostenrijkse wegbeheerder ASFINAG is  om voldoende tijd in te plannen voor je reis en – indien mogelijk – een van de grootschalige omleidingsroutes te gebruiken.

Auto’s, motoren, campers en vrachtwagens zonder aanhangwagen en auto’s met aanhangwagen – inclusief caravancombinaties – mogen over de Arlbergpas rijden.

Auto’s en stationwagens met aanhangers met een maximaal toegestaan gewicht van meer dan 750 kilo zijn vrijgesteld. Van 1 juli tot 6 oktober 2024 moeten deze op zaterdag, zondag en feestdagen van 9:00 tot 17:00 uur rond de Arlberg rijden. Afhankelijk van de start en bestemming zijn er verschillende omleidingsroutes; informatie hierover is verkrijgbaar via de ÖAMTC-routeplanner.

Het treinverkeer wordt niet door de werkzaamheden getroffen.

Let op Arlbergtunnel tot 22 november gesloten voor al het verkeer

De omleidingsroutes zijn onder andere:

  • Arlbergpasweg (B 197/L 197)
  • Varenpas (B 179)
  • Route Rosenheim-München (Duitsland)
  • Gotthard (Zwitserland)
  • San Bernardino (Zwitserland)

Lees ook:

Bron: ÖAMTC

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×