Het leven van een skileraar in #april

Het leven van een skileraar in #april

 Kaprun Kitzsteinhorn

Apriltje zoet heeft nog wel eens een witte hoed… De maand maart was bijna zomers warm! De gletsjer heeft een flinke opdoffer gehad. En ondanks dat de pistedienst super werkt levert door de pistes op orde te houden, een laagje verse sneeuw is meer dan welkom. En laat dat nu net zijn wat eraan komt! En niet alleen in april…ook in mei pikken we nog vaak een paar ?poederdagen? mee!

35 graden

Toen ik enkele dagen geleden beneden kwam en in de auto stapte, gaf de thermometer een hilarische waarde van 35°C weer! En daar zit je dan, in je skibroek. Lekker behaaglijk zullen we maar zeggen. En niet alleen in het dal, ook op de gletsjer is het warm! Een strak blauwe lucht en heldere zon is natuurlijk wat we voor alle vakantiegangers wensen, maar we weten ook dat dit de gletsjer en de sneeuwkwaliteit niet ten goede komt. Door de goede preparatie en toch nog aardig koude nachten is het in de ochtend prima skiën, maar halverwege de middag kan je op de lager gelegen pistes al voelen dat de temperaturen eigenlijk te hoog zijn. Slush is het nog zeker niet, maar de sneeuw is daar zacht, vormt mooie bulten en verandert de pistes in een maanlandschap. Die laatste afdaling word dan ook regelmatig overgeslagen.

Maar, hier komt verandering in. De sneeuw is onderweg. En waar de meeste mensen hun focus inmiddels op de zomervakantie hebben, kijken wij rijkhalzend uit naar onze vrije tijd die gaat komen. Want ja, het aftellen is begonnen! Nog een kleine 2 weken en dan…dan is het seizoen ook voor ons echt voorbij! De week na Pasen is er nog werk maar dan houdt het ook echt op. En hoewel skiën één van onze levensdoelen is, na bijna 6 maanden op de latten is een pauze ook wel lekker. Maar eerst kunnen we nog gaan genieten van, wat voor ons, onze ?vrije ski-tijd? is!

Want waar het werk op houdt, begint de pret! Voor de maand mei staan er allerlei leuke dingen ingepland. Zo komen mijn vader en broer, welke ook ski instructeur is, naar Kaprun om samen met ons een race-camp te volgen. Dit is 3 dagen puur race training. Voor racen moet je doel gericht trainen, omdat het een techniek is die je in normaal skiën niet toepast. Want tijdens zo?n race kan je niet kiezen waar je draait, je moet ineens precies om die poort heen. En dit effectief en snel doen, dat is nog een kunst op zich. En met het voornemen om volgende winter mijn volgende instructeurslicentie te halen, is dit een training waar ik naar uit kijk! En om dit samen met mijn familie te kunnen doen, dat is natuurlijk helemaal top. Nieuwsgierig naar mijn familie? En wat mijn broer uitspookt? Neem een kijkje op Instagram via @pat.andrei!

Kaprun Kitzsteinhorn

En daarna, daarna gaan we op road trip. Omdat we niet op vakantie gaan zonder onze honden, kiezen we altijd een bestemming die met de auto te bereiken is. En dit brengt ons eigenlijk naar allerlei plekken in Europa. De afgelopen jaren hebben we zo Slovenië, Kroatië, Italië, Hongarije en Roemenië bezocht. Vanwege tijd houden we het deze keer dichterbij bij huis en gaan we op pad “in eigen land” Naar het Salzkammergut, het meren-gebied van Oostenrijk. Hier hopen we een weekje lekker te kunnen uitblazen, relaxen en nieuwe energie op te kunnen doen. Een “niets-moet-alles-mag” week waarin we opstaan wanneer we willen, eten wanneer we willen, slapen wanneer we willen en ook…lekker niks doen wanneer we willen!

Deze reload-week is wel nodig, want de eerste week van juni gaat het direct door met ons zomerwerk. Mijn eerste bergwandeltouren staan al vast en ook mijn vriend zijn zomerwerk heeft al aan de bel getrokken dat ze hem nodig hebben. Maar waar de winter in het teken staat van gas geven, de zomer heeft een veel ontspannender karakter. De druk is minder en mensen zijn veel relaxter. Dit geeft dit seizoen een extra vakantie-achtig tintje. En na de lange winter kijken we hier dan ook erg naar uit. Veel mensen bezoeken Oostenrijk in de winter, maar ik kan de zomer ook echt aanraden. Zeker als je een beetje interesse hebt in outdoor, sport en genieten van een prachtige omgeving, dan kan je hier je hart ophalen!

Voor nu wens ik iedereen een heel fijn Paaswekend toe, en mogen jullie allemaal heel veel chocolade eitjes vinden!! ?

Gabriela Andrei

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabriela Andrei

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...